Εκθέτει την κυβέρνηση η Α.Λινού
Καταρρίπτει πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, τονίζοντας πως και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

Παράλληλα εξέφρασε τη διαφωνία της για προνόμια σε πλήρως εμβολιασμένους, τονίζοντας πως αυτή η συζήτηση ενέχει πολύ μεγάλους κοινωνικούς κινδύνους.

Όπως εξήγησε η εμπειρία από χώρες που έχουν επιτύχει τείχος ανοσίας στους ενήλικες, δείχνει ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στους εφήβους, στα άτομα κάτω των 18 ετών.
Έτσι με το να ελευθερωθούμε οι μεγαλύτεροι θα βάλουμε σε κίνδυνο τους νεότερους, προειδοποίησε και προέτρεψε να μην αξιοποιήσουν οι μεγαλύτεροι τα προνόμια που ενδεχομένως θα ισχύσουν για να μην μπουν σε κίνδυνο οι νεότεροι.

Για το ενδεχόμενο να δούμε πολίτες δύο κατηγοριών, ανάλογα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, η Αθηνά Λινού είπε: «Από την αρχή της πανδημίας είχα τονίσει ότι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να διαφυλάξουμε τη σύμπνοια. Αν διχαστούμε τώρα θα δημιουργήσει τέτοια αναστάτωση κοινωνική θα είναι μεγαλύτερες οι άλλες συνέπειες. Πρέπει να κρατήσουμε την κοινωνική μας συνοχή. Χρειάζεται προσοχή. Σύνεση και υπομονή».

Χρειάζεται κοινωνική συνοχή επεσήμανε και η συζήτηση για τα προνόμια ενέχει πολύ μεγάλους κοινωνικούς κινδύνους.

Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα ότι θα μπορούσε να είναι επιτρεπτή η μη χρήση μάσκας μόνο σε εξωτερικό χώρο εστίασης και μόνο μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων.

Και αυτό γιατί όπως είπε εάν βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι άτομα ανεμβολίαστα ή εμβολιασμένα με την πρώτη δόση θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκες μια και οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Τέλος, για τα φαινόμενα να μην τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και τη συγκέντρωση αρκετών ατόμων στο ίδιο μέρος, είπε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με την αστυνόμευση και πρότεινε έναν άλλον τρόπο.

«Προσωπικά είμαι εναντίον της αστυνόμευσης. Οι άνθρωποι θα βρουν τρόπο να ξεφύγουν από την αστυνόμευση. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να τονώσουμε πολύ την επικοινωνία. Με influencers για παράδειγμα, που θα μιλήσουν στα παιδιά και στην καρδιά τους. Να τους πει να προσέχουν. Με αυτό τον τρόπο να επηρεάσουμε. Τα παιδιά δεν ακούν γιατί δεν τους το λένε σωστά.

Ξέρετε τι κάνουν άλλες χώρες; Προσφέρουν εμβόλια στο αεροδρόμιο. Θα μπορούσαν να εμβολιάζονται αυτοί που πάνε για παράδειγμα στη Μύκονο. Να αισθανθούν ότι τους προστατεύουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »