Καταρρίπτεται το κυβερνητικό αφήγημα για την πανδημία και το δεύτερο κύμα, καθώς οι πολίτες δεν αποδέχονται τις κυβερνητικές αιτιάσεις.

Στο τέλος είναι η θέση της εστίασης και της διασκέδασης -σύμφωνα με τους πολίτες – ως λόγος για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, μόλις λίγο πιο πάνω από τις αιτιάσεις για … «καθυστέρηση στα μέτρα» ή «πρόωρη χαλάρωση των μέτρων».

Το ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι δεν καταρρίπονται έτσι μόνον οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης αλλά και αυτοί της μείζονος αντιπολίτευσης που ζητούσε περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα.

Αντιθέτως οι πολίτες δείχνουν τα ως πρώτους λόγους τα «εισαγόμενα κρούσματα» και τα Μέσα Μεταφοράς – εκτός από την απειθαρχία στα μέτρα συγκεκριμένων «κοινωνικών ομάδων» – αποδομώντας επί της ουσίας το κυβερνητικό αφήγημα που ήθελε να στοχοποιήσει τους νέους για τον κορωνοϊό, προκειμένου η ίδια να προφυλαχθεί από τις ευθύνες της.

Τα ευρήματα προκύπτουν από δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star από την οποία προκύπτει και το ότι το 64% θεωρεί λίγο ή καθόλου αποτελεσματικά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ένας στους δύο Έλληνες δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο

Επιπρόσθετα μόνον ένας στους δύο Έλληνες λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, κάνοντας κάποιους να αναρωτιούνται εάν οι μισοί Έλληνες είναι οι κατά την κυβέρνηση «ανόητοι» και ψεκασμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »