Η Αθήνα δεν ”βλέπει” τι έρχεται! – Κινητικότητα εδώ και λίγες ώρες με το Ορούτς Ρέις
Tελικά οι Τούρκοι φαίνεται πως κινούνται υπογείως και ετοιμάζονται να αιφνιδιάσουν την Αθήνα. Βέβαια οι ΕΔ βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Το ερώτημα που τίθεται είναι το πως θα αντιδράσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία φαίνεται πως ξεκίνησε τις διακοπές!

Οι εικόνες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που από την μία βγάζει φωτογραφίες με τον Τομ Χανκς και από την άλλη παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις, δεν μας δίνουν και τόση μεγάλη ελπίδα!

Tι αναφέρουν οι Τούρκοι

Για κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αττάλειας, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, προδικάζοντας ότι ετοιμάζεται να βγει στο πέλαγος για σεισμικές έρευνες.

”Σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Ορούτς Ρέις, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο”.

”Το Ορούτς Ρέις, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζεται για τη νέα του θέση. Το Ορούτς Ρέις, το οποίο είχε προηγουμένως διεξάγει σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τον Μαρμαρά, έπειτα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσει νέες σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Γερανός ξεφόρτωσε τις πρωινές ώρες σήμερα φορτίο στο πλοίο Ορούτς Ρέις”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Δηλώσεις Παναγιωτόπουλου
”Η αποκλιμάκωση είναι κάτι το οποίο όλοι ευχόμαστε ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης κι όταν έρχονται δυο στόλοι απέναντι ο ένας από τον άλλον τότε ναι είναι περίοδος έντασης. Η αποκλιμάκωση προέκυψε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες πήραν άμεσα θέση. Οφείλονται πολλά εύσημα στο Πολεμικό Ναυτικό για τον τρόπο που λειτούργησε. Από εδώ και πέρα ελπίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα τύπου κλιμακώσεις, επειδή όμως με τον απρόβλεπτο γείτονα που έχουμε είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση” είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στην αίθουσα της Ολομελείας επικράτησε ιδιαίτερη ένταση όταν τόσο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Κώστας Χήτας της Ελληνικής Λύσης ζήτησαν εξηγήσεις για τις πληροφορίες περί ελληνικής NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά την ώρα της αποκλιμάκωσης. ”Η NAVTEX εκδόθηκε σε χαμηλό επίπεδο από το Λιμενικό Σώμα και όχι από το Πολεμικό Ναυτικό όπως κυκλοφόρησε. Θεωρήσαμε ότι θα έδινε εσφαλμένο μήνυμα μια τέτοια οδηγία την ώρα μάλιστα της αποκλιμάκωσης. Έγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση ολοκληρώθηκε” είπε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

”Σας ερωτώ ευθέως αν αυτό που είπατε στην αρχή ότι δεν γνωρίζατε για τη NAVTEX το είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας ή αν το εννοείτε. Δηλαδή το ότι σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο είναι στο ζενίθ και τη στιγμή που χρειάζεται απόλυτη συνεννόηση, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πολιτική και στρατιωτική και το Μαξίμου δεν γνώριζε ότι στην περιοχή του Καστελλόριζου εκδόθηκε NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά από το Λιμενικό Σώμα; Αν ισχύει αυτό που είπατε τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα” είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εξηγώντας το ισχύον πλαίσιο ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι τέτοιου είδους NAVTEX μπορεί να εκδοθούν ακόμα και από φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. ”Είναι μια τυπική διαδικασία η οποία δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων. Εκδόθηκε σε χαμηλό επίπεδο. Από τη στιγμή λοιπόν που ήλθε εις γνώση αυτή η πληροφορία έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις. Δεν μπορεί η στρατιωτική ηγεσία να γνωρίζει κάθε στάδιο μιας τυπικής διαδικασίας που διεξάγεται στο κατώτερο στάδιο της. Και ναι θα ήταν πρόβλημα την ώρα που αποκλιμακώνουν δυο στόλοι να εκδοθεί μια τέτοια NAVTEX” είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παναγιώτοπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εσφαλμένη εικόνα που έδωσαν δημοσιεύματα για NAVTEX του Πολεμικού Ναυτικού. ”Δεν ξέρω γιατί αυτός που αναπαρήγαγε την είδηση δεν πήγε να επιβεβαιώσει κατά πόσο το λιμενικό είχε εκδόσει τη NAVTEX. Αυτό που βγήκε προς τα έξω προκάλεσε εσφαλμένη εντύπωση. Το θέμα διορθώθηκε” πρόσθεσε ο Υπουργός και κατέληξε παροτρύνοντας την αντιπολίτευση να κρατήσει από όλη αυτή την ιστορία την τεράστια κινητοποίηση η οποία υπερασπίστηκε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Είναι αυτές σοβαρές δηλώσεις Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας; Από πότε μία NAVTEX του ΠΝ θα δημιουργούσε ”μία εσφαλμένη εντύπωση;”.

Τείνει αυτή η Κυβέρνηση να γίνει χειρότερη από αυτήν του Σημίτη που παρέδωσε τα Ίμια και του Α. Τσίπρα που εκχώρησε την Μακεδονία μας!

Σοβαρευτείτε κύριοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »