Έτσι, η αποφασιστικότητα θα μπορούσε πράγματι να είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο για την τουρκική διπλωματία πριν ξεκινήσει σοβαρές συνομιλίες για την επίλυση προβλημάτων με διαπραγμάτευση για να αποφευχθεί η φυσική αντιπαράθεση.

Αυτό πράγματι συμβαίνει στις μέρες μας. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη. Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι πρόθυμη να πολεμήσει για τα εθνικά της συμφέροντα, θέλει διαπραγματεύσεις για την εξάλειψη των εντάσεων μέσω της αποκατάστασης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές στην τουρκική κυβέρνηση, η Τουρκία είναι αποφασιστική σε ένα θεμελιώδες σημείο, δεν θα ανοίξει πρώτη πυρ, με τα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το Oruç Reis να έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να είναι έτοιμα να πράξουν ό, τι απαιτείται, μόνο αν δεχθούν επίθεση.

Η Τουρκία μέσω διαφόρων καναλιών, έχει μια στάση αποτροπής εναντίον της Ελλάδας, της Γαλλίας και άλλων χωρών που σχεδιάζουν καταστάσεις εναντίον των τουρκικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ήμουν ένας από τους βασικούς ομιλητές ενός διαδικτυακού σεμιναρίου σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την μεταβαλλόμενη αμυντική στρατηγική της Τουρκίας, η οποία περιελάμβανε και την «Γαλάζια Πατρίδα».

Οι περισσότεροι ομιλητές, αλλά και πολλοί συμμετέχοντες φάνηκαν πρόθυμοι να ξεκινήσουν πόλεμο με την Ελλάδα.

Ένας από αυτούς ήταν μάλιστα πολύ ειλικρινής. «Η Ελλάδα έγινε κράτος χωρίς να πολεμήσει. Το ελληνικό κράτος ήταν προϊόν μιας γαλλικής, ιταλικής, βρετανικής και ρωσικής συμφωνίας που δεν ενέκριναν οι Οθωμανοί.

Τι αναφέρει η Yeni Safak
Σε σημερινό δημοσίευμα, με τίτλο: «Εξοπλισμένα νησιά: η Τουρκία μπορεί να ορίσει χρονικό διάστημα. Αν η Ελλάδα δεν κάνει βήμα τότε γεννιέται το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας» η Γενί Σαφάκ, επανέρχεται στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών που αποτελούν «απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας» και πως θα πρέπει να είναι αφοπλισμένα.

«Οι τελευταίες στρατιωτικές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έθεσαν πάλι Στην επικαιρότητα το θέμα των νησιών που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα από το 1960 και εντεύθεν. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο νησιά με στρατιωτικό status το οποίο θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημενα αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας» αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσιάζοντας στη συνέχεια την άποψη Τούρκου καθηγητή διεθνούς δικαίου, ο οποίος δηλώνει πως εφόσον η Ελλάδα δεν προχωρήσει στον αφοπλισμό των νησιών η Τουρκία έχει δικαίωμα «αυτοάμυνας», ακόμη και με στρατιωτική επιχείρηση κατά της χώρας μας.

Σύμφωνα με ειδικούς οι Τούρκοι εδώ και πολλά πολλά χρόνια έχουν φτιάξει το δικό τους μύθο με αρκετές παρανοϊκές θεωρίες για την Ελλάδα,τις οποίες αφού τις πίστεψαν και οι ίδιοι, τώρα “καλούνται” από πολλούς θερμοκέφαλους εντός χώρας να τις υλοποιήσουν κατά της Ελλάδος, όντας εγκλωβισμένοι στο μύθο της “Γαλάζιας Πατρίδας” που οι ίδιοι αυθαίρετα σχεδίασαν και τώρα θέλουν να επιβάλλουν.

Πρόκειται για μια τεράστια παγίδα που αφορά την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας τους, την οποία ως τουρκικός λαός δεν ξεπέρασαν ποτέ, και για αυτό θα υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες και θα διαλυθούν σε πολλά κομμάτια, διότι ό”ποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα”, όπως λέει μια σοφή ελληνική παροιμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »