«Κοινωνία δύο ταχυτήτων» ανακοίνωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, με τους εμβολιασμένους να επιτρέπεται να μην φορούν μάσκα και τους μη εμβολιασμένους να είναι υποχρεωμένοι.

Βέβαια το πως θα το εξακριβώνει η Αστυνομία το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι είναι άγνωστο, εκτός αν θα πρέπει οι πολίτες να κυκλοφορούν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα σχετικά με τις μάσκες και το πότε θα αποτελέσουν παρελθόν από τις ζωές των πολιτών, σημείωσε πως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας και ζήτησε να μην υπάρξει βιασύνη για την απαλλαγή της.

«Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό» σημείωσε και προανήγγειλε ανακοινώσεις για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.

Παράλληλα εκτίμησε πως στα μέσα του καλοκαιριού δεν αποκλείεται να έχει χτιστεί στη χώρα μας το πολυπόθητο τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στον ρυθμό των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως μπορεί να αυξηθούν αλλά όλα εναπόκεινται στις διαθέσιμες δόσεις αλλά και το προσωπικό.

Όσον αφορά στις παρενέργειες των εμβολίων επεσήμανε πως έτσι και αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς.

Προσέθεσε, δε, πως καθημερινά γίνονται 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι.

«Κάποιος θα πάθε έμφραγμα έτσι κι αλλιώς» είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται περί εμβολιασμού των ανηλίκων άνω των 12 ετών, αναφέροντας πως θα γίνει και αυτό σιγά-σιγά αλλά εκτίμησε πως ίσως είναι νωρίς για να γίνει αυτή η συζήτηση στη χώρα μας.

«Ας ολοκληρωθεί (σ.σ. ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε» είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »