Κίνηση-ματ

‘Ολα αλλάζουν αποφασιστικά, μετά την δεδηλωμένη στάση του Ερντογάν να οριοθετήσει ΑΟΖ με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του σχεδίου “Γαλάζια πατρίδα”, οδηγώντας Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ, στην δημιουργία ισχυρού αμυντικού άξονα, αλλά και κοινής στρατιωτικής δύναμης ενόψει των ενεργειακών τους σχεδίων. 

Η Τουρκία υπογράφει συμφωνίες με Λιβύη και Αλβανία, αλλά η Αθήνα παίρνει σημαντικές αποφάσεις.

Μέσα στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο, υπογράφηκε αμυντική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ και συγκεκριμένα ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α). και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστράτηγου (ε.α) Udi Adam.

Bίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκικό F-16 στο στόχαστρο ελληνικού Mirage-2000 – ”Τον έχω!”

 
Υπό την κρίση της πανδημίας εξαιτίας του COVID – 19, η συμφωνία υπογράφηκε ψηφιακά. 

Ταυτόχρονα, εξελίξεις υπάρχουν στο πρόγραμμα απόκτησης των UAV Heron για τη Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφθηκε η συμφωνία ενοικίασης των Ισραηλινών UAV, όπως αναφέρει το bnnbloomberg.

Προς ενίσχυση της στρατηγικής ισχύος στο Αιγαίο: Έρχονται έξι φρεγάτες για το ΠΝ – ”Μπλόκο” στα σχέδια της Άγκυρας

Σημειώνεται ότι η τελική συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ προβλέπει την απόκτηση 2 UAV’s τύπου Heron για τρία χρόνια αντί συνολικά 39 εκατομμυρίων ευρώ. 

Τα UAV Heron μπορούν να πετούν για 45 ώρες σε ύψος μεγαλύτερο των 35000 ποδιών. Μπορούν να φέρουν ποικιλία εξοπλισμού που περιλαμβάνει FLIR, ραντάρ συνθετικού διαφράγματος, συστήματα υποκλοπών για αποστολές ELINT – COMINT, συνολικού βάρους 250 κιλών. Με τη χρήση τακτικής ζεύξεως μπορεί να δίνει εικόνα τόσο στον σταθμό εδάφους όσο και όπου αλλού χρειάζεται. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »