Μεγάλη μείωση στα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δυστυχώς άλλοι έξι συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, μέχρι σήμερα υπάρχουν 79 νεκροί, 90 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 20 με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τους 1.755.

Κορονοϊός: Η γυναίκα πίσω από τις πληροφορίες που μας δίνει ο Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που στην Ελλάδα αγγίζουν τα 1.755. Το 55% των κρουσμάτων κορωνοϊού αφορά άνδρες, 361 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.’The Exorcist’ Actor Max Von Sydow Has Died Aged 90

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, 90 πολίτες παραμένουν διασωληνωμένοι, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια ώρα, 9 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Από τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

«Ο κορονοϊός έχει σταματήσει τα πάντα. Ο ιός έχει διαμορφώσει έναν διαφορετικού τύπου φόβου, που δύσκολα ελέγχεται. Ο ιός απαιτεί συμμόρφωση με δύσκολα μέτρα που λαμβάνονται με επιστημονικά κριτήρια. Φαίνεται πως με τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες επιβραδύνεται η κατάσταση με τα κρούσματα και τους νεκρούς». 

Χαρδαλιάς: Πιο δύσκολος και κρίσιμος μήνας ο Απρίλης

Kατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης για ακόμη μία εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους, ενώ έκανε λόγο για απόφαση που βασίζεται σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έληξε η καραντίνα στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά. Όπως είπε, μετά από 21 μέρες δικής τους απομόνωσης θέλω να δηλώσω περήφανος και ευγνώμων για την προσήλωσή τους.

Οι κάτοικοι του Εχίνου παραμένουν σε καραντίνα ακόμα για μία εβδομάδα για προληπτικούς λόγους. Για Μύκονο δεν επιτρέπεται κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το Πάσχα φέτος θα το γιορτάσουμε διαφορετικά. Δεν θα πάμε στο χωριό. Φέτος ας προσευχηθούμε όλοι από το σπίτι μας. Ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα επιτυγχάνεται, σημείωσε και είπε ότι τα μέτρα στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »