Τι πάει για κλείσιμο
Oι… ”ειδικοί”, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο, για έκτακτα μέτρα, τα οποία δεν αποκλείεται να θυμίζουν… εποχές Μαρτίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 6:00 το απόγευμα και στο λεκανοπέδιο, ενώ η πιθανότητα ενός νέου κλεισίματος της αγοράς και των σχολείων βρίσκεται προ των πυλών.
Αρκετοί είναι αυτοί, δε, που ζητούν και ολικό lockdown στη χώρα για δύο με τρεις εβδομάδες ώστε να μειωθεί το ιικό φορτίο και να μην πιεστεί το Σύστημα Υγείας.

Στο τραπέζι στοχευμένα μέτρα
Η μεγάλη ανησυχία αφορά στην Αττική, στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική κατάσταση συζητείται ακόμη και η λήψη πιο αυστηρών μέτρων τοπικού χαρακτήρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει και η σκέψη για περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Διάσταση των ειδικών

Την ίδια ώρα, πρόσθετα επιδημιολογικά δεδομένα επιθυμεί μερίδα των επιστημόνων, προκειμένου να ανάψει πράσινο φως για νέα μέτρα, ενώ όλα τα σενάρια -ακόμη και του σκληρού lockdown- βρίσκονται πάνω στο τραπέζι των ειδικών.

«Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά» ανέφερε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προσθέτοντας πως «τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είχαμε πριν τα Χριστούγεννα».

 

Υπέρ του lockdown και μάλιστα σκληρού, τάσσεται ο καθηγητής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστηρίζοντας πως «αν θέλουμε να προλάβουνε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις».

«Δεν υπάρχει κάποια λύση μαγική» υποστήριξε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, ενώ σχολίασε για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων, όπως το αυστηρό lockdown ότι «είναι κάτι που θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή αφού συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες».

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή

«Η Αττική έχει μπει προληπτικά στις κόκκινες περιοχές» υπογράμμισε χθες η Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, διευκρινίζοντας πως «μέχρι την Παρασκευή αναμένουμε τα στοιχεία και αναμένουμε αποφάσεις». Η ίδια ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αξιολογεί και παρακολουθεί τα δεδομένα καθημερινά», παρατηρώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων «είναι εντός ενός λελογισμένου πλαισίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »