Το δεύτερο βήμα αν η κατάσταση χειροτερέψει
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι λοιμωξιολόγοι για την διασπορά του κορoνοϊού στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα μειώθηκαν τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Έτσι στο τραπέζι υπάρχουν όλα τα μέτρα και όπως φαίνεται το μοντέλο του Πόρου θα είναι οδηγός για το πως θα εφαρμοστούν.

Για το γεγονός ότι πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ενώ σημείωσε πως ο δείκτης R στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πάνω από 1.

Όπως ο ίδιος ανέφερε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή και ακολουθούνται μετά από πολλά τοπικά lockdown σε αρκετές περιοχές ώστε να προχωρήσουμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα που όπως ο ίδιος αποκάλυψε είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν.

Το δεύτερο βήμα αν η κατάσταση χειροτερέψει
Όπως σημείωσε τα οριζόντια μέτρα είναι η εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση αλλά για όλη την χώρα μας

Παράλληλα, ένα άλλο περαιτέρω μέτρο που συζητείται όπως ο ίδιος ανέφερε είναι ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που συγκεντρώνεται σε μια περιοχή ενώ ανάλογα την πορεία της επιδημίας υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα μέτρα που φτάνουν σε πιο επώδυνες καταστάσεις.

Από σήμερα τα νέα μέτρα
Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το μέτρο με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη κυβέρνησης και επιδημιολόγων, αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα το επόμενο διάστημα ώστε να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, η εξάπλωση του κορονοϊού, που για μία εβδομάδα καταγράφει τριψήφια νούμερα στην Ελλάδα.

Ένα από τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο των μπαρ, κλαμπ και εστιατορίων, το οποίο ισχύει από σήμερα τα μεσάνυχτα. Δεν ισχύει ωστόσο σε όλη τη χώρα, αλλά σε περιοχές που υπάρχει υψηλό ιικό «φορτίο», κοινώς πολλά κρούσματα.

Από σήμερα λοιπόν, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, στις εξής περιοχές:

Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα και Κέρκυρα,
Στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »