«Είμαι υπέρ της άρσης του lockdown αν μπορούμε να κάνουμε τηλεργασία στο 70%»
Aνησυχητικές προβλέψεις για τα κρούσματα των επόμενων ημερών έκανε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναλύοντας τα χθεσινά στοιχεία για το ιικό φορτίο, όπως αποτυπώνεται στην ανάλυση των λυμάτων της χώρας.

«Η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη. Έχει σημειωθεί 1000% αύξηση, στο Ηράκλειο γύρω στο 640%, στην Αθήνα στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 74%», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε τα ποσοστά δείχνουν αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, όμως το ιικό φορτίο δεν ανταποκρίνεται σε κρούσματα, λόγω του ότι στα περιττώματα είναι μεγαλύτερο.

 

«Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς», είπε ο καθηγητής, κάνοντας λόγο για «3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη ο κορονοϊός διαδίδεται στις αναγκαστικές δραστηριότητες κι όχι σε αυτές που μας στερούνται. «Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς. Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδεται πιο γρήγορα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν είναι υπέρ ή κατά της άρσης του lockdown, είπε πως «αν μπορούμε να κάνουμε τηλεργασία κατά 70% είμαι υπέρ. Είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας», τόνισε καταλήγοντας πως επιμένει σε τηλεργασία, «να εφαρμοστεί δηλαδή ο νόμος που ήδη ισχύει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »