Ετοιμάζουν ένα ειδικό σχέδιο δράσης για να μπει στοπ σε αυτές τις διοργανώσεις Μπορεί ο κορονοϊός να «θερίζει» στην Αττική με τα κρούσματα να «χτυπούν» καθημερινά «κόκκινο» τους νέους να συνωστίζονται στις πλατείες, αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά του ιού, και τους αρνητές της μάσκας να επιμένουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει, όμως, τώρα στην Ελληνική Αστυνομία φτάνουν πληροφορίες για νέα μόδα που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους ένστολους: Πρόκειται για τις μυστικές συναθροίσεις που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διοργανώνονται σε διαμερίσματα της πρωτεύουσας. Οτι δηλαδή συνέβαινε και το καλοκαίρι στα πάρτι κορονοϊού σε βίλες της Μυκόνου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν οι πληροφορίες ότι σε αρκετά διαμερίσματα γίνονται συγκεντρώσεις πολλών ατόμων, κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι διασκεδάζουν χωρίς να τηρούν αποστάσεις και κανένα μέτρο αυτοπροστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού.
Οι πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι τα περισσότερα από αυτά τα πάρτι στήνονται μέσα από κλειστά γκρουπ στα social media και γι’ αυτό επιτελείς της Κατεχάκη εξετάζουν κάθε πληροφορία που φτάνει στα χέρια τους. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες – και όταν κάποιος ένοικος εντοπίσει κάποιο τέτοιο πάρτι – θα κάνουν ελέγχους, όπως ακριβώς έκαναν και στη Μύκονο. Γι’ αυτό και τώρα ετοιμάζουν ένα ειδικό σχέδιο δράσης για να μπει στοπ σε αυτές τις διοργανώσεις.
Οι νέοι επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα Την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» στην Αττική οι νέοι βρίσκονται στις πλατείες και οι λοιμωξιολόγοι κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως στο Μοναστηράκι αλλά και στα προάστια όπως στο Παγκράτι και την Κυψέλη οι πλατείες ήταν γεμάτες από κόσμο για ακόμα ένα βράδυ.
«Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι νέοι που είναι ανεύθυνοι αλλά υπάρχει και μερίδα ανθρώπων, η οποία φοράει τη μάσκα», τόνισε νεαρός που μίλησε στην κάμερα του Open TV. «Πηγαίνουμε στην πλατεία αλλά με αυτή την κατάσταση προσπαθούμε να το αποφεύγουμε», προσθέτει μία νεαρή γυναίκα. Με τον μέσο όρο των κρουσμάτων να μην ξεπερνά τα 39 έτη οι περισσότεροι νέοι φορούν μάσκα ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους.
Στο μεταξύ ανάμεσα στους διασωληνωμένους βρίσκεται και ένας 25χρονος άνδρας που νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και σταθερή αλλά εμφανώς βελτιωμένη αναφορικά με την αναπνευστική του λειτουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »