Διασωληνέμοι σε ΜΕΘ 35 συμπολίτες μας.

71 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και στους 17 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιλόγου κ. Τσιόδρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 695.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Ακόμη ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Σωτήρη Τσιόδρα για την συμβολή του στην “μάχη” ώστε να μπει “φρένο” στην εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας πήρε τον λόγο κι ανακοίνωσε πως υπάρχουν στην χώρα μας 71 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 695.

Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική.

Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. Άνω των 65 ετών είναι το 21%, ενώ σημείωσε ακόμη πως 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι.

Εκτίμησε ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα περίπου 8 έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα μας, από τον κορωνοϊό.

Μπορείτε να δείτε την ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »