Νέα μέτρα μελετά η κυβέρνηση
Πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς προκαλεί ο σταθερά τριψήφιος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων που φέρνει σε πρώτο πλάνο νέα μέτρα. Την Πέμπτη στη χώρα καταγράφηκαν επιπλέον 259 νέες μολύνσεις από την covid-19 ενώ από τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων προκύπτει ότι το επίκεντρο της πανδημίας συνεχίζει αν είναι η Αττική (107 νέα κρούσματα).

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θέλει να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις και έχει έτοιμο το επόμενο πακέτο μέτρων για την πανδημία του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, σε όλη τη χώρα στις 00:00, καθώς και καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων θα καθορίσει αν θα εφαρμοστούν τα νέα αυτά μέτρα, μαζί με τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ.

 

Μαγιορκίνης: Υπάρχει εισήγηση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για καθολική χρήση μάσκας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αυτό θα είναι οριζόντιο (σε όλη την ελληνική επικράτεια) εφόσον συνεχίσει η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται εσχάτως.

Όμως όπως είπε για την ώρα η εφαρμογή του μέτρου αυτού δεν είναι επιβεβλημένη. «Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Πάντως ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι είναι πιθανότερο – στις υπάρχουσες συνθήκες – το μέτρο να εφαρμοστεί τοπικά και όχι εθνικά. Εξάλλου, όπως είπε έχει εφαρμοστεί με επιτυχία φέρνοντας ως παράδειγμα τον Πόρο. Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε πως σε ένα ενδεχόμενο 500 ημερήσιων κρουσμάτων το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αρχίσει να «πιέζεται» σοβαρά. Άλλωστε, την Πέμπτη με 259 κρούσματα ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασε τους 35.

Νέα σενάρια για τα σχολεία
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο σενάριο ανοίγματος των σχολείων σε δύο φάσεις.

«Ας πούμε του Δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα», σημείωσε.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Mega για τις 14 Σεπτεμβρίου φέρεται να «γέρνει» η ζυγαριά για το άνοιγμα των σχολείων και όχι στις 7 όπως είναι προγραμματισμένο. Οι τελικές ανακοινώσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »