Φλερτάρουν με τοπικό lockdown Ιωάννινα και Καστοριά
Ηχθεσινή καταγραφή των 667 ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού δεν αποτελεί μόνον αρνητικό ρεκόρ από την πρώτη, κιόλας, φάση της πανδημίας. Ούτε καν ένα καμπανάκι κινδύνου, αλλά κανονικό συναγερμό για την κυβέρνηση και τους ειδικούς, οι οποίοι αναζητούν τις βέλτιστες λύσεις για την ανάσχεση της διασποράς του ιού όσο το δυνατόν συντομότερα. Να μην «απλωθεί», δηλαδή, στην κοινότητα ο ιός και δοκιμαστεί έτσι το σύστημα υγείας.

Αυτή ήταν και η εντολή που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τους επιστήμονες της Υγείας και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, φέρνοντας κατ’ ουσίαν λίγες ώρες νωρίτερα την προγραμματισμένη σύσκεψη του πρωινού της Τετάρτης, λόγω του ταξιδιού του στη Λευκωσία για την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

Δεν αποκλείεται πάντως η Θεσσαλονίκη να μπει σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί συναγερμός ή «επίπεδο 3») ακόμη κι εντός της ημέρας, ενώ Ιωάννινα και Καστοριά βρίσκονται ένα βήμα πριν από το τοπικό lockdown – όπως αυτό που ισχύει ήδη στην Κοζάνη.
Στο τραπέζι λέγεται, επίσης, ότι επανήλθε η πρόταση για καθολική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο – συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Αττικής, αλλά, όπως όλα δείχνουν, σε δεύτερο χρόνο.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την ανάκληση της απόφασης για τη διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου έστω και με περιορισμένο αριθμό θεατών, τονίζεται από την κυβέρνηση πως θα έστελνε το λάθος μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Διευκρινίζεται πάντως επί της ουσίας ότι είχε ήδη καταρτιστεί συγκεκριμένο πλαίσιο με απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες και τα μέτρα αυτοπροστασίας που είναι απαραίτητο να τηρούνται για το σεβασμό της δημόσιας υγείας.

Εκείνο, ωστόσο, που βάρυνε το κλίμα και οδήγησε τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της αρχικής απόφασης ήταν η κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα, αλλά και οι αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων στο εσωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »