Κουρδικά drone έκαναν την εμφάνιση τους κατά του τουρκικού στρατού- Αλλάζει άρδην το σκηνικό
Σε τουρκικό “Βιετνάμ” εξελίσσεται η εμπλοκή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο μέτωπο Συρίας-Β. Ιράκ και στον συνεχή αγώνα του εναντίον των Κούρδων σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Το Γραφείο Τύπου των Κουρδικών Λαϊκών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι Κούρδοι μαχητές της ειδικής μονάδας “Delal Air Defense” επιτέθηκε ενάντια των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή Heftanin του Νοτίου Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) κάνοντας χρήση drone, προκαλώντας πολλαπλά “εγκεφαλικά” στο τουρκικό γενικό επιτελείο από αυτόν τον νέο εξοπλισμό των Κούρδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέση Ανατολή 20.12.2020 – 22:17214
Ιράν: Κίνδυνος για σοβαρά αντίποινα από ΗΠΑ-Ισραήλ για τον υπόγειο πυρηνικό σταθμό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι Κούρδοι κτύπησαν Τούρκους στρατιώτες που σταθμεύουν στο ύψωμα Μπεκτόρια μεταξύ 10 π.μ. και 1 μ.μ. στις 17 Δεκεμβρίου προκαλώντας θύματα ενώ όλοι οι στόχοι εξουδετερώθηκαν αποτελεσματικά, αναφέρουν οι κουρδικές πηγές.

Ήταν τέτοιο το σοκ των Τούρκων που σήκωσαν αμέσως ζεύγος αεροσκαφών F-16 για να κτυπήσουν τους Κούρδους χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι αντάρτες του YPG είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) συνετρίβη στην περιοχή Şêran στο Κομπάνι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τουρκικό UAV συνετρίβη δεχόμενο αντιαεροπορικά πυρά των κουρδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Οι Κούρδοι διαθέτουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αγνώστου τύπου
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας το οποίο υπογράφει ο Αμερικανός ειδικός Μ. Ρούμπιν του γνωστού ινστιτούτου American Enterprise Institute, οι Σύροι Κούρδοι έχουν προμηθευτεί μη επανδρωμένα οχήματα από ρωσικές πηγές.

“Παρά τις συνωμοσίες που υπάρχουν σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ ή του Ισραήλ προς το PKK, υπάρχει σοβαρός λόγος για τον οποίο η κουρδική οργάνωση χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά ρωσικά όπλα μέχρι σήμερα.

Για τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά της Τουρκίας είναι ο καλύτερος και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πετύχουν τον σκοπό τους, παρά η επίτευξη αιματηρών μαχών στα βουνά του Ιράκ ή στα χωριά της Συρίας, για τον απλό λόγο ότι τόσο οι στρατιωτικές βάσεις εντός της Τουρκίας όσο και οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία, κατέχουν μεγάλες σε έκταση περιοχές και αποτελούν τον ιδανικότερο στόχο.

 


Μια εναέρια μαζική επίθεση με drones θα ήταν ήταν στρατηγικής σημασίας, δεδομένου του συντριπτικού αποτελέσματος και των τεραστίων ζημιών που θα προκαλούσε, μαζί με τον αντίκτυπο διεθνώς.

Με απλά λόγια, η Τουρκία μπορεί να πιστεύει ότι έχει ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των Κούρδων, αλλά θα ήταν ανόητο για την Άγκυρα να υποθέσει ότι ένα τέτοιο πλεονέκτημα θα είναι διαρκές.

Η χρήση drones από πλευράς PKK και YPG μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι έχει συνειδητοποιήσει σήμερα η Τουρκία», δήλωνε από το 2018 ο Αμερικανός αναλυτής και σήμερα παρουσιάστηκε η πρώτη επίθεση με drone από τους Κούρδους προκαλώντας ανησυχία στην Άγκυρα.

Η χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων από τους Κούρδους θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στο πόλεμο της Τουρκίας σε Ιράκ, Συρία, και ΝΑ Τουρκία αφού είναι πιθανό να δούμε θεαματικά κουρδικά κτυπήματα σε τουρκικούς στόχους παντού πλέον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »