Το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για επικείμενη ελληνοτουρκική κρίση
Καμία διάθεση αποκλιμάκωσης δεν έχει η Τουρκία, παρά την υποχωρητική κίνηση Μητσοτάκη να αφήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, γεγονός που ώθησε το ΓΕΕΘΑ να καταρτήσει σχέδιο υπεράσπισης του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Η Τουρκία επιμένει να «σβήνει» τα ελληνικά νησιά από τον χάρτη υποστηρίζοντας στην επιστολή προς τον ΟΗΕ η οποία ήρθε στο φως ότι δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και κατά συνέπεια ΑΟΖ και επιμένει στην αρχή της ευθυδικίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο του ο Κ.Σαρικάς.

Καμία αμφιβολία δεν αφήνει η Τουρκία ότι είναι αποφασισμένη να «βάλει φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο κάνοντας πράξη τις απειλές της. Τόσο η επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ όσο και οι θέσεις του Ιμπραίμ Καλίν στο Βερολίνο αποκαλύπτουν ότι η Άγκυρα όχι απλά δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στις παράλογες διεκδικήσεις της αλλά τις ενισχύει συνεχώς εκμεταλλευόμενη και την απροθυμία της Ευρώπης να λάβει επώδυνα γι’ αυτήν μέτρα.

Η Τουρκία επιμένει να «σβήνει» τα Ελληνικά νησιά από τον χάρτη υποστηρίζοντας στην επιστολή προς τον ΟΗΕ η οποία ήρθε στο φως ότι δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και κατά συνέπεια ΑΟΖ και επιμένει στην αρχή της ευθυδικίας. Όχι απλά διεκδικεί τη θαλάσσια περιοχή Νότια της Κρήτης αλλά κάνει λόγο για νόμιμο δικαίωμα της να ενεργοποιήσει το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης Σάρατζ για έρευνες από την Τουρκική εταιρεία πετρελαίου.

Επιπρόσθετα με θράσος συνεχίζει να καταγγέλλει την Ελλάδα για καταπάτηση Συνθηκών επιχειρώντας ουσιαστικά να «γκριζάρει» ακόμα και ακριτικά Ελληνικά νησιά ενώ δεν διστάζει να προχωρήσει σε προβολή ισχύος έναντι του συνόλου του δυτικού κόσμου μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η Άγκυρα κατά τη συνήθη τακτική της μετρά αντιδράσεις και προχωρά. Ελέγχει τα αντανακλαστικά της Δύσης και κυρίως της Ευρώπης και κάνει το επόμενο βήμα. Το έκανε πρόσφατα και στο Λιβυκό Πέλαγος όταν η φρεγάτα ΟRUC REIS έστρεψε τα όπλα της στη Γαλλική COURBET όταν αυτή επιχείρησε να ελέγξει ύποπτο για μεταφορά όπλων πλοίο. Ακολούθησε μόνο η οργισμένη αντίδραση από το Παρίσι αλλά συνολικά τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προχώρησαν στο παραμικρό μέτρο αντίθετα η Βορειο-Ατλαντική συμμαχία φαίνεται ότι στήριξε την Άγκυρα έναντι του Παρισιού.

Έπειτα από την αποκάλυψη ότι στην επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ έμεινε μόνη της η Ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα με την Ιταλία να στέλνει το ελικοπτεροφόρο SANGIORGIO και τη Γαλλία αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας. Ενώ αναφέρθηκε ότι η επιχείρηση θα ενισχυθεί περιστασιακά και με υποβρύχιο.

Η Τουρκία πάντως συνεχίζει απτόητη να μεταφέρει στη Λιβύη όπλα και εφόδια αφού κανένας δεν τολμά να προχωρήσει σε έλεγχο ύποπτων πλοίων που ξεκινούν από Τουρκικά λιμάνια με προορισμό την Τρίπολη.

Και ενώ η Άγκυρα ξεδιπλώνει βήμα-βήμα τα επιθετικά της σχέδια και την διάθεσή της να αμφισβητήσει Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα η Ευρώπη δεν δείχνει διατεθειμένη ούτε καν να προχωρήσει στην κατάρτιση λίστας προληπτικών μέτρων τα οποία θα ενεργοποιηθούν άμεσα σε περίπτωση που γίνουν πράξη οι απειλές της. Παρά μόνο σε επίπεδο δηλώσεων γίνεται αναφορά σε λήψη μέτρων αν η Τουρκία κάμει πράξη τις απειλές της.

Αν κάτι φαίνεται να υπολογίζει η Άγκυρα αυτό είναι η ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η αποφασιστικότητα της Αθήνας να βάλει φραγμό σε ενδεχόμενη προσπάθεια έρευνας μέσα σε θαλάσσια περιοχή Ελληνικής κυριαρχίας και το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας. Η αυξημένη εγρήγορση, η έντονη και συνεχής παρουσία στο Αιγαίο, οι επαναλαμβανόμενες ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού δείχνουν ότι η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή παρά με συνεχή προβολή ισχύος να στέλνει το μήνυμα τόσο στην Άγκυρα όσο και στους Συμμάχους ότι οι «κόκκινες» γραμμές έχουν τεθεί και τις υπερασπιστεί σε κάθε περίπτωση.

4 Τάγματα Καταδρομέων θα ενισχύσουν την Άμυνα των νησιών στο Σύμπλεγμα Καστελορίζου

Πριν μερικά χρόνια ο Στρατηγός Παπαδάκης εισηγήθηκε στο ΓΕΣ την εκμετάλλευση των εκατοντάδων Κρητικών καταδρομών που υπηρέτησαν στην 1η ΜΑΛ και τώρα είναι στην εφεδρεία!

Η εισήγηση ήταν καταπληκτική ως ιδέα γιατί αφού οι Ορεσίβιοι Κρητικοί είναι πάντα έτοιμοι.

Ο Στρατηγός Παπαδάκη γνώστης της νοοτροπίας του Κρητικού έφερε την εισήγηση μαζί με τον Διευθυντή των Επιχειρήσεων του ΓΕΣ ,στον τότε Αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Φράγκο.

Άριστος γνώστης των καταδρομικών επιχειρήσεων και υπέρμαχος του ανορθοδόξου Πολέμου ο Στρατηγός Φράγκος, έθεσε αμέσως το σχέδιο σε εφαρμογή και τότε ιδρύθηκε το Ειδικό Τάγμα στο Ρέθυμνο 547 ΑΜ/Τ.Π με προοπτική και την ενεργοποίηση και του δευτέρου Τάγματος του 548 ΑΜ/Τ.Π. αλλά και την επάνδρωση με εφέδρους Καταδρομείς καθαρά από τα σπλάχνα της Κρήτης.

Αλλά και να δημιουργηθεί η νέα Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Νότου στα πρότυπα της 71ης Αερομεταφερόμης του Νοτίου Τομέα.

Το σχέδιο προέβλεπε και την Μεταστάθμευση στη Σούδα και ελικοπτέρων ΣΙΝΟΥΚ που ήδη έχουν παραληφθεί, μετά απο ενέργειες του Στρατηγού Γκίνη, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο veteranos.gr

Στην ΑΣΔΕΝ και στο ΓΕΣ έχουν την ευκαιρία να στείλουν ανα πάσα στιγμή τουλάχιστον 4 τάγματα καταδρομέων που θα ενισχύσουν την Άμυνα των νησιών στο Σύμπλεγμα ,αλλά και θα πετσοκόψουν κάθε πιθανή επιχείρηση απόβασης.

Αν η επιχείρηση συνδυαστεί και με Αεροναυτικές επιχειρήσεις ,οι Τούρκοι τότε θα μάθουν απο πρώτο χέρι τι πα να πει κρητικό μαχαίρι στα χέρια Κρητικού καταδρομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »