«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας» εκτιμά ο επικεφαλής του υποργείου Υγείας.

Στους 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

”Παγκόσμιος φονιάς” ο Covid-19: Ο ιός σκοτώνει & νέους – Ανησυχία για τα περιστατικά σε Κρήτη, Καστοριά, Ξάνθη

Τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 892, καθώς προστέθηκαν άλλα 71 επιβεβαιωμένα μέσα σε μία ημέρα. Πενήντα επτά άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα. Οσον αφορά στους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό, ωστόσο δεν είναι κάτι που συνατάται συχνά. 

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση και «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας». Τόνισε, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης. 

Στάθηκε, ακόμη, στη σημασία που έχουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς συμβάλλουν στο να «ελαττωθεί» η καμπύλη.

Σοβαρή καταγγελία για τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε μια σοβαρή εκτίμηση για τα κρούσματα στην Ελλάδα προχώρησε ο διευθυντής του Global Health Institute του Χάρβαρντ, ο οποίος βλέπει μια μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “φοβάμαι ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα ανθρώπων με κορωνοϊό στην Ελλάδα από όσα δηλώνονται επίσημα”.

Οι μέρες που διανύει η χώρα μας είναι κρίσιμες, καθώς η πναδημία χτυπά με διαφορετική ένταση και επιθετικότητα τις ευρωπαϊκές χώρες. Σε περίπτωση που αποκρύπτονται πληροφορίες για την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα αλλάζει και οι αρμόδιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

https://twitter.com/i/status/1243182442548264960

Μίλησα σήμερα με τον διευθυντή του Global Health Institute του Χάρβαρντ, Dr. Jha. «Ανησυχώ», λέει, «ότι αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μία μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού. Φοβάμαι ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα ανθρώπων με κορονοϊό στην Ελλάδα από όσα δηλώνονται επίσημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »