Με βάση πάντα την λογική και τις εκτιμήσεις ειδικών περί αυτών των φαινομένων, όπως το μέγεθος του σεισμού και τις καταστροφές που προκάλεσε, δεν μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτή η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, περί μη ύπαρξης ζημιών σε μονάδες του τουρκικού στρατού στην περιοχή της Σμύρνης και πέριξ αυτής.
“Κατά την εξέταση που πραγματοποιήθηκε μετά τον σεισμό στην Σμύρνη, δεν εντοπίστηκαν ζημιές στις μονάδες και στις εγκαταστάσεις που ανήκουν στο υπουργείο άμυνας”, αναφέρει ξερά η ανακοίνωση των Τούρκων.

Με δεδομένο όμως το πολύ μεγάλο μέγεθος του σεισμού (6,7-7) ρίχτερ, την διάρκεια του και κυρίως την δύναμη που έπληξε την περιοχή, πιθανότατα έχουμε ζημιές (μικρές και μεγάλες) για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις της τουρκικής ταξιαρχίας πεζοναυτών στην Φώκαια, αλλά και σε άλλες στρατιωτικές μονάδες καθώς και στην έδρα της 4η στρατιάς και ας μην λένε τίποτα οι Τούρκοι.

Αυτή η πολιτική άλλωστε είχε ακολουθηθεί και το 1999 όταν είχαμε μεγάλες καταστροφές σε τουρκική ναυτική βάση με νεκρούς και τραυματίες, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τρίτες πηγές πολύ μετά την εκδήλωση του σεισμού τότε.

Οι Τούρκοι όπως και να έχει, δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τώρα εν μέσω εμπλοκής με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καμία “ζημιά” σε τουρκική στρατιωτική εγκατάσταση,αλλά με δεδομένα τα δεκάδες βίντεο που αποδεικνύουν την φονικότητα του σεισμού και το μέγεθος των ζημιών στην Σμύρνη, τίποτα δεν μπορεί να γίνει πιστευτό σε καμία περίπτωση, χωρίς βίντεο και απτές αποδείξεις, οι οποίες δεν παρουσιάζονται προς το παρόν και ούτε πρόκειται.


Σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε την αθρόα μεταφορά ομάδων έρευνας-διάσωσης στη Σμύρνη με μεταγωγικά αεροσκάφη της τουρκικής ΠΑ από Άγκυρα, Ερζουρούμ, Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο άμυνας, ενώ στην περιοχή εδρεύει η 4η στρατιά του Αιγαίου και αυτό είναι ύποπτο.

Επίσης έχουμε πτήση τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην περιοχή του σεισμού για την καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό, ενώ είναι γνωστό ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η τουρκική ηγεσία θα ελέγχει ενδελεχώς κάθε πληροφορία που βγαίνει προς τα έξω.
Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή αυτή έχουμε τον ναύσταθμο Φώκαιας που είναι βάση του τουρκικού ΠΝ στην ανατολική ακτή του Αιγαίου στα βόρεια προάστια της Σμύρνης.

Η βάση είναι η έδρα των πεζοναυτών οι οποίοι ειδικεύονται σε αμφίβιες επιχειρήσεις με κύριο στόχο τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Στον Ναύσταθμο Φωκαίας η Διοίκηση του Τουρκικού Ναυτικού της Νότιας Θάλασσας διατηρεί διάφορες μονάδες πεζοναυτών και ειδικών δυνάμεων:

• Η Ταξιαρχία των Αμφίβιων επιχειρήσεων αποτελούμενη από 4.500 άνδρες, και η οποία διαθέτει τρία τάγματα πεζοναυτών, μία επιλαρχία αρμάτων, ένα τάγμα πυροβολικού, ένα τάγμα υποστήριξης και άλλες μονάδες.

• Μονάδα υποβρυχίων καταστροφών (τουρκικά: Su Altı Taarruz} – SAT). Οι αποστολές των ομάδων SAT περιλαμβάνουν την συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών, την διενέργεια αποστολών απόβασης , αντιτρομοκρατίας και προστασία VIP ατόμων.

• Μονάδα υποβρύχιας άμυνας (Τούρκικα: ​​Su Altı Savunma – SAS)
Τα πλοία που ελλιμενίζονται στη βάση είναι αποβατικά σκάφη τύπου LST, LCT και LCM.

Ένας σεισμός μεγέθους 7 βαθμών ρίχτερ προκάλεσε σοβαρές ζημιές ( μικρές ή μεγάλες) σε μια μεγάλη έκταση στην επαρχία της Σμύρνης, και δεν προκάλεσε ούτε γρατζουνιά στις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες της περιοχής;

Πιθανότατα λοιπόν να έχουμε μια ακόμη καλοστημένη τουρκική προπαγάνδα και σε αυτήν την περίπτωση από την Άγκυρα, και για αυτό αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες πιθανότατα θα επιβεβαιώσουν ή όχι τις αρχικές υποψίες που υπάρχουν, περί σοβαρών ζημιών σε τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σμύρνης το επόμενο διάστημα.

Όλα αυτά, την στιγμή που Τούρκοι ερευνητές, φθάνουν στο σημείο να λένε πως το σύστημα HAARP κατέστεψε την Σμύρνη! Αυτές οι δηλώσεις φιλοξενούνται σε μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα αναφέρουν πως η Δύση θέλει να ισοπεδώσει την Τουρκία!

Αυτό είναι το επίπεδο της Τουρκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »