Ίσως να πραγματοποιηθεί και αύριο
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των «διορθωτικών αλλαγών» του κυβερνητικού σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γεγονός είναι ότι την τελευταία ώρα υπάρχει κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και μυστικότητα, κάτι που εντείνει βεβαίως τις πιθανότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Τις προηγούμενες ώρες οι πληροφορίες ανέφεραν οτι οι διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν είτε μέχρι τις 5 Αυγούστου, είτε μετά την Κυριακή 16 Αυγούστου. Φαίνεται πώς τελικά ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τώρα την κινησή του.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία.

Τις προηγούμενες ημέρες έχει συζητηθεί εντόνως το σενάριο να τοποθετηθούν Αναπληρωτές Υπουργοί στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά πληροφορίες, μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι συγκεκριμένα ονόματα, χωρίς, πάντως, να διακινείται από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου πως υπάρχει κατάληξη και για τις δύο θέσεις.

Όπως σας είχαμε αναφέρει, «φαβορί» να αξιοποιηθούν στο κυβερνητικό σχήμα φέρονται οι Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, ιδίως εφόσον αποφασισθεί η αντικατάσταση του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Χρήστος Ταραντίλης, Γιάννης Μπούγας, η Ζωή Ράπτη και οι ΓΓ, Αλεξάνδρα Σδούκου και Βίκυ Λοΐζου. Ασαφές παραμένει ακόμη τι θα γίνει τελικώς με τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακουγόταν εντόνως πως θα αναβαθμιστεί με… πιθανότερους προορισμούς είτε το Υπουργείο Εργασίας, είτε το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν θα πρέπει πλέον να αποκλειστεί και η πιθανότητα να παραμείνει ο κ. Πέτσας στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναμένονται και πρόσωπα – εκπλήξεις, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να κρατά κρυφούς άσους στο μανίκι του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »