Στην Κύπρο ζητούν δημόσια τη βοήθεια της Αθήνας
Hκατάσταση με τις τουρκικές προκλήσεις είναι εκτός ελέγχου. Η ΕΕ αδιαφορεί, οι ΗΠΑ βγάζουν τυπικές ανακοινώσεις, η Ρωσία βολεύεται και η Αθήνα δεν ασχολείται ως μητέρα πατρίδα με τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Λίγες ώρες μετά την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» φέρεται να απέπλευσε το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι που βρισκόταν αγκυροβολημένο και, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας philenews.com, κατευθύνεται στις παράνομα δεσμευμένες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα.

Στην Κύπρο ήδη κάποιοι ζητούν δημόσια τη βοήθεια της Αθήνας, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται.

Στην αποστολή στην Κύπρο ενισχυμένου σώματος του ελληνικού στρατού για να δημιουργηθεί αποτρεπτική προοπτική απέναντι σε μια ενδεχόμενη τουρκική επέλαση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ είπε ότι αυτό θα πρέπει να είναι συνυφασμένο με επαρκή αμυντική θωράκιση και κάλεσε όποιους διαφωνούν να το πουν δημόσια.

Περαιτέρω ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι οι δύο από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, δηλαδή η Τουρκία και η Βρετανία διατηρούν ισχυρά στρατιωτικά τμήματα στην Κύπρο ενώ η Ελλάδα όχι. Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, δεν υπάρχει ισοζύγιο.

Πιέσεις στην Ουάσιγκτον για να αρθεί το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
Υποστήριξε επίσης ότι, χωρίς να λέει πως δεν πρέπει να γίνονται συνομιλίες, τόσα χρόνια συνομιλιών δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα. Πρόσθεσε παράλληλα ότι κανένας δεν πιστεύει ότι μπορεί με τις συνομιλίες να επιβληθεί λύση πάνω στην Τουρκία. Επομένως, σημείωσε, η αποτρεπτική ισχύ και η ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου είναι αναγκαία.

Εξοπλισμό της Κύπρου ζητά η πρώην ευρωβουλευτής Ε.Θεοχάρους
”Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποσυνδέει την εισβολή της Τουρκίας στις Ελληνικές Θάλασσες από την εισβολή της στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αλλά οι τουρκικοί σχεδιασμοί αφορούν ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική στα πλαίσια της κατοχύρωσης της Γαλάζιας Πατρίδας.

Όποιος δεν τον αντιλαμβάνεται εθελοτυφλεί. Ας μην ξεγελιέται ούτε η Αθήνα ούτε η Λευκωσία από την πρόσκαιρη αναδίπλωση της Άγκυρας και ας μη πιστεύουν ότι η εγκατάλειψη της εξευμενιστικής πολιτικής που ακολουθούσαν για δεκαετίες έχει “καλμάρει την Τουρκία.

Ειδικά η ΚΔ χρειάζεται άμεση αντικατάσταση των αρμάτων μάχης της ΕΦ για την αντιμετώπιση των 200 υπερσύγχρονων Leopard του στρατού κατοχής, ενίσχυση της αντιαεροπορικής και επάκτιας άμυνας και πρωτίστως αναπτέρωση του φρονήματος του κακοποιημένου και φτωχοποιημένου λαού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »