Έρχονται εξελίξεις
Σημαντικές εξελίξεις θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες, με Αθήνα-Λευκωσία να ”πνίγουν” την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο.

Σταθερά και μεθοδικά, ο Ελληνισμός ετοιμάζει κινήσεις-ματ κατά της Άγκυρας, ενώ ήδη η Αθήνα έχει προχωρήσει σε σημαντικές συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία.

Όπως σας ανέφερame ήδη από χθες  το θέμα της ΑΟΖ με την Κύπρο μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο Ν. Δένδιας αποκάλυψε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία με την Κύπρο για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η ελληνική διπλωματία έχει εξέλθει από την περίοδο της ακινησίας και στόχος είναι να οριοθετηθούν σταδιακά το σύνολο των θαλάσσιων ζωνών στην περιοχή. «Ωστόσο, στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και δη σε μια θαλάσσια περιοχή όπως η ανατολική Μεσόγειος, υπάρχει μια απαραίτητη αλληλουχία ενεργειών που πρέπει να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν με ακρίβεια.

Τούτο αναδεικνύεται και από την προσεκτική ανάγνωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Η ίδια η γεωγραφία της Μεσογείου υπαγορεύει τη συνεργασία και την πολυμερή συνεργασία. Να είστε βέβαιοι ότι, εν ευθέτω χρόνω και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες, θα προχωρήσουμε με την Κύπρο προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις Χριστοδουλίδη

Η κατάσταση γύρω από τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη δηλώνει στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Ερωτηθείς δε για το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά φοβία έναντι της Τουρκίας ότι τα πάντα είναι έτοιμα και θα ανακοινωθεί όταν κριθεί πως κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

«Δεν φοβόμαστε την Τουρκία για οριοθέτηση με Ελλάδα»

«Από τεχνικής άποψης η οριοθέτηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, οι προσεγγίσεις είναι κοινές, δεν υπάρχουν θέματα διαφωνίας, είναι θέμα να υπάρξει η κατάλληλη στιγμή που θα κριθεί και από τις δύο κυβερνήσεις ότι θα πρέπει να ανακοινωθεί. Δεν φοβόμαστε οτιδήποτε. Νομίζω και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αποδείξει και με τις τρεις συμφωνίες που έχει κάνει, ως το μόνο κράτος της περιοχής που έχει τρεις συμφωνίες με βάση τη μέση γραμμή, δεν υπάρχει καμιά πολιτική φοβία, είναι θέμα πότε κρίνεται ότι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »