Σε μία κυνική ομολογία προχώρησε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του όπου υποστήριξε πως δεν κάνει απόπειρα αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V γιατί αν το κάνει θα πέσει η κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, απαντώντας γιατί η Ελλάδα δεν εισάγει το ρωσικό εμβόλιο, αφού αρχικά ανέφερε μία σειρά από έωλες δικαιολογίες ανέφερε τελικά εμμέσως πλην σαφώς πως αν το αγοράσει θα πέσει η κυβέρνηση!

«Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας υπάρχει μια σατανική σκέψη ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα, αυτό που έγινε στη Σλοβακία, όπου ο τέως συνάδελφός μου, επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik, έγινε φοβερή πολιτική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας, φοβάμαι δεν θα σας κάνω το χατίρι», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλήθεια από ποιους θα δημιουργηθεί η πολιτική κρίση εφόσον σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση και η κοινωνία στηρίζει την εισαγωγή του Sputnik-v; Από το ΜέΡΑ 25 ή από το ΚΙΝΑΛ;

Ή μήπως ο λόγος κάποιων ξένων «κέντρων» μετράει περισσότερο από την ζωή των πολιτών για τον πρωθυπουργό;

Επίσης ο κ.Μητσοτάκης φοβάται την «πολιτική κρίση» από το Sputnik-V Kαι δεν φοβάται μια πιθανή πολιτική κρίση από τη συνέχιση των εμβολιασμών των Ελλήνων με AstraZeneca τη στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία) έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς ή τους έχουν περιορίσει αφού ίσως προκαλεί θρομβώσεις που οδηγούν σε θανάτους κι εγκεφαλικά, με πολλά περιστατικά και στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν ο κ.Μητσοτάκης, απάντησε στις κατηγορίες για κωλυσιεργία, όσον αφορά στο θέμα των εμβολίων, της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, που προκάλεσε με την πρότασή της τη σημερινή συνεδρίαση.

«Τώρα, για τα περιβόητα εμβόλια άλλης προέλευσης. Χαιρετίζω την ευθύτητα με την οποία η κυρία Γεννηματά είπε ότι θα ήταν λάθος να σπάσουμε το ευρωπαϊκό μέτωπο και αυτό είναι το σωστό. Και γι΄ αυτό δεν το κάναμε. Ποιες χώρες το έκαναν; Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα είπε η κυρία Γεννηματά. Η Γερμανία έχει όντως αγοράσει εμβόλια, όχι για τώρα όμως.

​Το τονίζω. Το πρόβλημά μας είναι το τώρα. Σας διαβεβαιώνω ότι από τον Ιούνιο και μετά θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια από όσα χρειαζόμαστε, το πρόβλημα είναι το τώρα», τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Αυτήν τη στιγμή, οι χώρες που έχουν αγοράσει Sputnik V, είναι η Ουγγαρία, του κύριου Όρμπαν, χωρίς έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και χωρίς καν έγκριση από τον εγχώριο οργανισμό με την υπόσχεση της Ρωσίας ότι το εμβόλιο δουλεύει.

​Το εμβόλιο μπορεί να δουλεύει, δεν έχω καμία αμφιβολία και κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα καλό εμβόλιο, πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ για να εγκριθεί.

​Εμείς έχουμε πιέσει την Ευρώπη να εγκρίνει το Sputnik V και η Ευρώπη να αγοράσει εάν υπάρχει – που έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία – και το ρωσικό εμβόλιο και να το μοιράσει και αυτό όπως μοιράζει και τα υπόλοιπα εμβόλια, πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ και δεν φαντάζομαι να θέλετε να πάμε να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς σύμφωνα και με τη DW οι Ρώσοι έχουν στείλει όλα τα στοιχεία κι εξετάζονται από τον EMA. Επιπλέον ΌΛΑ τα εμβόλια που αγόρασε η Ελλάδα τα αγόρασε πολύ πριν εγκριθούν από τον EMA.

Επίσης το εμβόλιο έχουν εισάγει η Ουγγαρία, η Σλοβακία και σύντομα αναμένεται να το εισάγουν η Αυστρία και η Τσεχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »