Την ώρα που η κοινωνία «βράζει» από το σκάνδαλο παιδοφιλίας του Δημήτρη Λιγνάδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα υπάρξει συζήτηση την Πέμπτη για «την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου».

Σαν εμπαιγμό προς την κοινή γνώμη και στην αντιπολίτευση μπορούμε να εκλάβουμε μία τέτοια κίνηση, όταν η κυβέρνηση του επί 20 συνεχόμενες ημέρες κάλυπτε τον Δ.Λιγνάδη, παρόλο που γνώριζε για το σκάνδαλο
-όπως παραδέχθηκε ουσιαστικά χθες ο Άκης Σκέρτσος. Την ίδια ώρα από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε μία παραίτηση, παρόλο που πάρα πολλοί είναι αυτοί που ζητάνε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Αντίθετα το Μαξίμου στηρίζει την υπουργό με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, να κάνει λόγο για «ατυχή χειρισμό».
Σε όλο αυτό ο πρωθυπουργός αντί να ανακοινώνει πως καθαιρεί υπουργούς, ή παραιτήσεις, ανακοινώνει για την Πέμπτη στις 10:00 συζήτηση στη Βουλή για «την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου».

Ο πρωθυπουργός, εν μέσω χιονοστιβάδας καταγγελιών για την υπόθεση Λιγνάδη και του κύματος αντίδρασης στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να παραμένει στη θέση της και να μην παραιτείται, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις καθώς επί 20 μέρες ο ίδιος και η κυβέρνησή του προσπαθούσε να καλύψει την υπόθεση.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Λιγνάδη ανακοινώνοντας παράλληλα νομοθετικές πρωτοβουλίες για το metoo. Κινήσεις, όπως και η πιθανή άρση του lockdown που ακούγεται, που γίνονται για να βγει εκτός από πιθανές ευθύνες το Μαξίμου.

Την ίδια ώρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κάνουν τα πάντα ώστε να μην υπάρξει ούτε μία σύνδεση της κυβέρνησης με το σκάνδαλο Λιγνάδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »