Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του από το βήμα της Βουλής για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν υποχρεωτικοί (έμμεσα) οι εμβολιασμοί.
η κυβέρνηση είχε βάλει «φρένο» στη συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και «προνόμια» σε εμβολιασμένους, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό και έψαχνε δίοδο για να πείσει τους πολίτες… «δια της πλαγίας».

Μάλιστα και η ανώτατη δικαστικός Βασιλική Θάνου, αλλά και άλλοι υψηλόβαθμοι δικαστικοί είχαν τονίσει δημοσίως πως μία τέτοια συζήτηση είναι αντισυνταγματική! Έτσι η κυβέρνηση είχε βάλει -για λίγο καιρό- στο συρτάρι την συγκεκριμένη συζήτηση.

Παρόλα αυτά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ξανά έντονη συζήτηση για προνόμια και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναφέρεται ανοιχτά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών πολιτών.

Αυτές είναι:

υγειονομικοί
και εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
Όμως η μεγάλη αποκάλυψη ήρθε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, καθώς ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι μπορεί από φθινόπωρο ένας επιχειρηματίας στην εστίαση να μην επιτρέπει σε κάποιον ανεμβολίαστο την είσοδο στο μαγαζί του!

«Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες θα είναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις. Αναφέρομαι στη συζήτηση για τις διευκολύνσεις που θα έχουν πολίτες μας που είναι εμβολιασμένοι, είναι μία συζήτηση που θα γίνει πολύ σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα γίνει τη στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο», είπε ο Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε «Και βέβαια ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης ότι δέχεται στο μαγαζί του, μόνο εμβολιασμένους»! «Προτιμώ το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και όχι να επιβάλλεται σε αυτή».

Όπως είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ μας η κυβέρνηση περιμένει την συνεδρίαση της Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία θα αξιολογήσει τις συνταγματικές παραμέτρους και θα κληθεί να συντάξει μια εισήγηση προς τον πρωθυπουργό.

Σε πρώτη φάση αυτή η εισήγηση θα ήταν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε υγειονομικούς, ενώ για τα «προνόμια» η συζήτηση θα γίνει από φθινόπωρο και μετά και η κυβέρνηση θεωρεί πως η αγορά θα αυτορρυθμιστεί από μόνη της. Το Μαξίμου πιστεύει πως οι εταιρείες θα δημιουργήσουν από μόνες τους ένα πλαίσιο «ασφάλειας» για τους εμβολιασμένους.
Αυτό θα γίνει είτε με το να απαιτούν από τους εργαζομένους να εμβολιαστούν (αλλιώς δεν θα τους προσλαμβάνουν), κάτι που ήδη γίνεται σύμφωνα με πολλές καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια του pronews.gr. Φυσικά η κυβέρνηση θα «δώσει τις ευχές» της στις επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Ενώ από πλευράς κυβέρνησης πιστεύουν πως θα απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους πελάτες για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν κάποιες δραστηριότητες.

Δηλαδή… αυτό που είπε ο Κ.Μητσοτάκης, ότι τα προνόμια δεν θα τα ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά οι εταιρείες θα ζητούν από τους πελάτες να είναι εμβολιασμένοι, αλλιώς δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος!

Παράλληλα είχαμε αναφέρει και το παράδειγμα της Νέας Υόρκης, εκεί που σε παιχνίδι ΝΒΑ ανάμεσα σε Νικς και Ατλάντα Χοκς υπήρχαν κερκίδες για εμβολιασμένους και μη.

Δείτε από το 14ο λεπτό του βίντεο και μετά τα όσα είπε ο Μητσοτάκης για το θέμα:


Ο Μητσοτάκης αγνοεί ακόμα και το Σύνταγμα!

Όσον αφορά το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε πως υπάρχει ένα ζήτημα με τις αναφορές στο Σύνταγμα και στα ατομικά δικαιώματα προσθέτοντας πως πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας, το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του.

«Και σίγουρα είναι μια συζήτηση το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά η επιβολή υποχρεώσεων προκειμένου να μην θίξουμε ακριβώς αυτή την έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και της αίσθησης της κοινωνικής ευθύνης, νομίζω ότι είναι αυτονόητη. Και γι΄αυτό έχει γίνει αυτή η συζήτηση και σε άλλες χώρες από ότι έχω δει. Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι ο μόνος δρόμος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ο εμβολιασμός ώστε να ανακτήσουμε αυτά τα οποία στερηθήκαμε τόσο καιρό και να έχουμε και μία ασφάλεια για το μέλλον. Γιατί κανείς δεν μπορεί να μας υποσχεθεί κάτι για επόμενα κύματα, όπως οι ερευνητές λένε- ω μη γένοιτο- για το φθινόπωρο», κατέληξε η ΠΤΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »