«Ακραίες οι φωνές περί υποχρεώτικότητας του εμβολίου»
Ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου τάχθηκε ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο κ.Φαρσαλινός μιλώντας τον 98.4 τόνισε πως είναι «παράλογες και ακραίες φωνές περί υποχρεώτικότητας του εμβολίου», ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις για το ιδιωτικό για ιδιωτική χρήση τις οποίες τις χαρακτήρισε ως «περίεργες». Ενώ πρόσθεσε «Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Δεν γίνεται να υπάρχει ένα πιστοποιητικό το οποίο ο καθένας θα το ζητήσει όποτε θέλει. Δεν γίνεται να είναι εργαλείο κοινωνικού στιγματισμού το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι».

Όσον αφορά για τους εμβολιασμούς υποστήριξε πως μέχρι το καλοκαίρι δεν πρόκειται να αποκτήσουμε τοίχος ανοσίας από το εμβόλιο. Σε ότι αφορά την καραντίνα και το καθολικό lockdown τόνισε πως δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα, προσθέτοντας πως «το lockdown είναι αμφίβολο εάν προλαμβάνουν κανέναν θάνατο, απλώς τους καθυστερούν». «Δεν προλάβαμε κανέναν θάνατο από το lockdown».

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να υπάρχουν φυσικά μέτρα, αλλά στοχευμένα. Επιπλέον ο κ.Φαρσαλινός χαρακτήρισε ως «ατεκμηρίωτα» και «γραφικά» τα μέτρα, όπως της υποχρεώτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του, ότι ναι μεν οι εμβολιασμοί επίσημων προσώπων για λόγους συμβολικούς έγιναν κανονικά, όμως όπως είπε κάποιοι ατυχώς τους μετέτρεψαν σε σκηνοθετικές φιέστες με λάθος εικόνες.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι μπαίνουμε στη καρδιά του χειμώνα, θα έχουμε έξαρση ιώσεων και ενδεχομένως τρίτο κύμα της Covid-19 , αλλά αντί ενός στρατηγικού σχεδιασμού , φαίνεται να έχουμε αναγορεύσει το εμβόλιο σε «μαγική λύση», όταν η διαθεσιμότητα του στη καλύτερη των περιπτώσεων θα οδηγήσει σε ένα τείχος ανοσίας μετά το καλοκαίρι στο γενικό πληθυσμό και μάλιστα όταν ακόμη υπάρχουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του , κάτι που οποιαδήποτε συζήτηση περί υποχρεωτικότητας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »