Εμφύλιος επικρατεί στις τάξεις των μισθοφόρων ισλαμιστών που έφερε η Άγκυρα στην Λιβύη για να κρατήσει στην εξουσία την κυβέρνηση-μαριονέτα της Τρίπολης, καθώς τις τελευταίες ημέρες επικρατούν σφοδρές συγκρούσεις στην Τρίπολη με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.

Η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη εξέφρασε βαθιά ανησυχία για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών τουρκικών ομάδων στη Janzour, μια περιοχή της Τρίπολης.
Αυτές οι συγκρούσεις έχουν τρομοκρατήσει τον τοπικό πληθυσμό και έχουν οδηγήσει σε τραυματισμούς και θανάτους, με την αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου – που στηρίζει την Τουρκία και την Τρίπολη- να σπεύδει να… καταδικάζει τις «απερίσκεπτες πράξεις(!)» που θέτουν τους πολίτες άμεσα σε κίνδυνο.

Η αποστολή κάλεσε την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης να ελέγξει και να αφοπλίσει αυτές τις ομάδες και να τις επανεντάξει σε έναν τακτικό στρατό, πράγμα απίθανο προς το παρόν, αφού η Τρίπολη δεν έχει κανένα έλεγχο στους Σύρους μισθοφόρους, οι οποίοι υπακούν μόνο την Τουρκία και ακόμη και σε αυτή περιστασιακά, ανάλογα με το πόσο καθυστερεί η πληρωμή τους.
Μάλιστα οι Τούρκοι βλέπουν με καλό μάτι τις λεηλασίες και τα πλιάτσικα που λαμβάνουν χώρα από τους ισλαμιστές στην Τρίπολη και στις περιοχές γύρω από αυτή, καθώς έτσι αποφεύγουν να τους πληρώσουν!

Οι συγκρούσεις μεταξύ αυτών των τουρκικών υποστηριζόμενων ομάδων αναφέρθηκαν για πρώτη φορά νωρίτερα την εβδομάδα και έκτοτε, έγιναν όλο ένα και πιο έντονες, ενώ κορυφώθηκαν την Παρασκευή, με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.

Σε περίπτωση που οι μισθοφόροι ισλαμιστές της Άγκυρας επικρατήσουν στη Λιβύη, ή τους επιτραπεί να συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυτή, θα μιλάμε για ένα δυστοπικό κράτος, το οποίο θα είναι αδύνατο να είναι ποτέ λειτουργικό,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »