Στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για επιτυχημένες αεροπορικές επιθέσεις στη βάση Αλ Γουατίγια στη Λιβύη, αργά το Σάββατο το βράδυ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τουρκικού συστήματος αεράμυνας από τον LNA.

Μεταξύ άλλων στοχοποιήθηκαν στα συστήματα Hawk και Coral, ενώ ανεπιβεβαίωτες -προς το παρόν- πληροφορίες, κάνουν λόγο τέσσερις Τούρκους νεκρούς, μεταξύ αυτών και του διοικητή της βάσης.

Πλήρης επιβεβαίωση Πενταπόσταγμα, που πριν από μερικές ώρες είχαμε προαναγγείλει τη μεγάλη αντεπίθεση των δυνάμεων του Χαφτάρ, μετά από επιθεώρηση του ίδιου σε στρατιωτικές βάσεις στη Βεγγάζη.

Αίγυπτος: Πλησιάζει η «μητέρα των μαχών» με Τουρκία στη Λιβύη
Τι γράφαμε πριν από μερικές ώρες:

“Έρχεται αντεπίθεση από τις δυνάμεις του Χ. Χαφτάρ. Πριν λίγες ώρες ο Στρατάρχης έκανε επιθεώρηση σε στρατιωτικές βάσεις στη Βεγγάζη και έβγαλε λόγο προς τους άνδρες του Εθνικού Στρατού Λιβύης.

Τέτοιες επιθεωρήσεις έρχονται λίγο πριν μία μεγάλη σύγκρουση και φαίνεται πως μετά το ταξίδι Σάλεχ στη Μόσχα, ο LNA πήρε το ”πράσινο φως” για γενική αντεπίθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές μας από την Λιβύη, τις επόμενες ημέρες θα αλλάξουν τα δεδομένα, με τον Χαφτάρ να ετοιμάζει κίνηση-ματ.

Όλα αυτά την στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές δυνάμεις στη δυτική Λιβύη ανέπτυξαν δύο αντιαεροπορικά συστήματα «Χοκ» (MIM-23 Hawk) στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια νοτιοδυτικά της Τρίπολης”.
Λίγες ώρες αργότερα, στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε πως 9 αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουρκικά συστήματα άμυνας, τα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη βάση Αλ Γουατίγια, ενώ επιβεβαίωσε την επιτυχία των επιδρομών στην εξουδετέρωση ενός συστήματος άμυνας του Τουρκικού Hawk, σημειώνοντας ότι 3 ραντάρ καταστράφηκαν πλήρως.

Οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) ελέγχουν τη βάση Αλ Γουατίγια μετά την πρόσφατη απόσυρση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι προαναφερθείσες επιδρομές είναι οι πρώτες για τον λιβυκό στρατό μετά την ανακοίνωση της υπογραφής στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, την Παρασκευή, μετά από επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλοσί Ακάρ και του αρχηγού του προσωπικού στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »