Τούρκοι-GNA προωθούνται στο προπύργιο του Εθνικού Στρατού
Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κτυπούν την πόλη Ταρχούνα η οποία ευρίσκεται 80 χλμ από την Τρίπολη. Η πόλη αποτελεί την κύρια βάση των δυνάμεων του Χαφτάρ στην επίθεση κατά της Τρίπολης και φιλοξενεί ισχυρή δύναμη του LNA.

Άσχημη εξέλιξη – Η Κυβέρνηση Σάρατζ ελέγχει όλη την Τρίπολη
Επίσης σήμερα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov 124-Ruslan απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Bani Walid μεταφέροντας δεκάδες μισθοφόρους του LNA από την Λιβύη.

Η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), μαζί με τη βοήθεια Τούρκων μισθοφόρων, ανακοίνωσε την Πέμπτη, τον έλεγχό της σε όλα τα διοικητικά κέντρα της πρωτεύουσας στη Λιβύη συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου της Τρίπολης.

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, συνταγματάρχης Mohammad Qanunu, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της GNA έχουν πάρει τον έλεγχο όλων των διοικητικών περιοχών της πρωτεύουσας.

«Οι δυνάμεις μας συνέχισαν την πρόοδό τους σήμερα το πρωί και κυνήγησαν τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές μακριά από τα τείχη της Τρίπολης. Έχουν τραπεί σε φυγή, η Τρίπολη είναι δική μας».

Από την πλευρά του ο LNA ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την περιοχή της Τρίπολης προς το προπύργιό του, την Ταρχούνα.
Ανώτατο Συμβούλιο της Λιβύης: Παράνομη τουρκική εισβολή
Σήμερα Τετάρτη, το «Ανώτατο Συμβούλιο των Σεΐχηδων και των Πρεσβυτέρων» της Λιβύης ανακοίνωσε ότι η οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ήταν η αιτία της τουρκικής επέμβασης στη Λιβύη.

Η ανακοίνωση του Ανωτάτου συμβουλίου ανακήρυξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική ομάδα, αναφέροντας : «Όλα τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί θεσμοί που βγήκαν από τη μήτρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν διαλύσει την πολιτική σκηνή της Λιβύης».

Το συμβούλιο απέρριψε κάθε διάλογο ή διαπραγμάτευση με το GNA, προσθέτοντας ότι δεν σέβεται τις υπογεγραμμένες συμφωνίες και δεσμεύσεις του. Το Συμβούλιο των φυλών ολόκληρης της Λιβύης προειδοποίησε επίσης για τις προσπάθειες της Αδελφότητας να εξαπατήσει τους Λιβύους πολιτικούς με το πρόσχημα της οικοδόμησης ενός πολιτικού και δημοκρατικού κράτους.

Κάλεσε τις φυλές της Λιβύης να αποτρέψουν την είσοδο των γιων τους στην οργάνωση και σε όλα τα συνδεδεμένα πολιτικά και στρατιωτικά παρακλάδια της.

Κάλεσε επίσης την Αρχή Διοικητικού Ελέγχου, το Γραφείο Ελέγχου, τον Εισαγγελέα, τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα και όλα τα δικαστικά όργανα να μην ακολουθήσουν τις εντολές των μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αναφέροντας ότι θα πάνε στην δικαιοσύνη για κλοπή κρατικών πόρων.

Όλο αυτό το σκηνικό μυρίζει «μπαρούτι» διότι την κυβέρνηση στην Τρίπολη και τους Τούρκους δεν τους ακολουθούν οι φυλές, δηλαδή ο λιβυκός λαός, που μιλά ουσιαστικά για καθολική αντίσταση.

Λιβύη: Οι φιλότουρκοι κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης
Δύο εμπειρογνώμονες της Αλγερίας επίσης, επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση του Σαράτζ και το τουρκικό καθεστώς συνεχίζουν την πολιτική εξαπάτησης και συνωμοσίας εναντίον του λαού της Λιβύης και των χωρών της περιοχής.

Επεσήμαναν επίσης σε δήλωση προς την εφημερίδα “Al-Ain News” ότι το ίδιο το ντουέτο πιέζει τη Λιβύη και την περιοχή να εκραγεί και να γίνει η σκηνή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης που υπερβαίνει τα σύνορα της Λιβύης.

Τόνισαν ότι και η Αλγερία βρίσκεται στη μέση των τελευταίων επικίνδυνων εξελίξεων με τα κινήματα του al-Sarraj και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Δεν ξέρουμε τι θα πράξει για όλα αυτά η Αίγυπτος και άλλες χώρες, αλλά η Αραβική Άνοιξη βρήκε άξιους χορηγούς στα χέρια των Τούρκων και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όσο για τον λαό της Λιβύης εκτιμάται ότι θα κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα μετατρέποντας την χώρα σε μια τεράστια παγίδα για τον τουρκικό στρατό και τους προδότες στην Τρίπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »