Κόλαση πυρός κατά Τούρκων, τζιχαντιστών και κυβερνητικών

Κόλαση πυρός ξέσπασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα, ειδικά στο τουρκικό μινι-επιτελείο που στεγάζονταν στην βάση, μετά τους βομβαρδισμούς μαχητικών αεροσκαφών του στρατηγού Χαφτάρ.

“Βέτο” Μάλτας στην επιχείρηση “Ειρήνη”: Έρχεται στρατηγικό deal Άγκυρας-Βαλέτας;

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ΜΜΕ, δεκάδες πυροσβεστικά έφτασαν στην περιοχή για να τιθασέψουν τις πυρκαγιές.

Αριθμός του προσωπικού της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που τραυματίστηκε στη Μίτιγκα μεταφέρθηκε στην Τουρκία για θεραπεία, με πολλούς από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρουν πηγές του LNA.

Το Al Jazeera ανέφερε νωρίτερα ότι το αεροδρόμιο δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες από αεροσκάφη του LNA που έπληξαν με μανία τις τουρκικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτικό αεροπλάνο.

Η εναέρια επίθεση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων στην πρωτεύουσα της Λιβύης που ξεκίνησε την Πέμπτη, από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μίτιγκα στην Τρίπολη αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητές του αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες λόγω των βομβαρδισμών της αεροπορίας του Λίβυου στρατηγού. Το ίδιο το αεροδρόμιο χρησιμεύει και ως έδρα των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στη Λιβύη.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις πιστές στον στρατιωτικό διοικητή της Ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, εκτόξευαν δεκάδες πυραύλους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Η επίθεση αυτή σήμερα Σάββατο ήταν “το κερασάκι στην Τούρτα” μετά την ανακοίνωση του Χαφτάρ ότι θα εξοντώσει τις τουρκικές δυνάμεις και τους Σύριους μαχητές που βρίσκονται στην χώρα του.    

https://twitter.com/i/status/1259009938799628288

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »