Εξαιτίας της απίστευτης κυβερνητικής ανικανότητας να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα η Πολιτική Προστασία αποφάσισε πως κλείνει από τις 19:00 και για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έλαβε την απόφαση για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας από σήμερα στις 19:00 έως τις 7 το πρωί της Τρίτης καθώς αναμένεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.

Να τονίσουμε πως η Εθνική Οδός θα ανοίξει από τη μία το μεσημέρι και για έξι ώρες (μέχρι τις 7) και στη συνέχεια θα κλείσει. Ενώ από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία, καθώς εδώ και ημέρες είχε υπάρξει σύσκεψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως είναι σε ετοιμότητα οι κρατικοί μηχανισμοί.

Παρόλα αυτά τα μηχανήματα τα οποία διαθέτει το κράτος για την αντιμετώπιση τέτοιων καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν, παρά τις διαβεβαιώσεις πως οι μηχανές των εκχιονιστικών ήταν ζεσταμένες. Χαρακτηριστικό είναι πως από το πρωί που έχει κλείσει η Εθνική Οδός δεν έχει σταλεί ούτε ένα μήνυμα από το «112» στους πολίτες για να τους ενημερώσει είτε για να είναι προσεκτικοί, είτε για να να μην χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό.

Από το πρωί της Δευτέρας μάλιστα η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσει την Εθνική Οδό από την Καλυφτάκη έως και τη Λαμία, κάτι που ταλαιπώρησε πολλούς οδηγούς, οι οποίοι δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση από το «112».

Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι ήταν δική του απόφαση να κλείσει η Αθηνών Λαμίας από την Καλυφτάκη.

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση είναι σφοδρή», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τόνισε, δε, ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι επί τόπου και η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το μεσημέρι.

Μάλιστα ο ίδιος διαβεβαίωνε το απόγευμα της Κυριακής πως «στόχος μας οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί και θα παραμείνουν ανοιχτοί».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11:00 πραγματοποιήθηκε έκταση σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιάς με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης της κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας, με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς να είναι απών.

Τα νησιά των Σποράδων βρίσκονται χωρίς ρεύμα από χθες, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι δήμαρχοι της Σκιάθου και της Αλοννήσου. Κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει η ΔΕΔΗΕ δεδομένου ότι ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι θα η χώρα θα «χτυπηθεί» από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Η ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι προκλήθηκε νέα ζημιά στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου στην περιοχή του Πηλίου που τροφοδοτεί τις Σποράδες, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

 

Εκτός από τις Σποράδες προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν και χωριά της Εύβοιας, από το πρωί της Δευτέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »