Οι τρομακτικές απώλειες στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων οδηγούν το αδίστακτο καθεστώς Zelensky στους Ουκρανούς πρόσφυγες της Δύσης

Οι τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών στο μέτωπο των επιχειρήσεων οδηγούν το καθεστώς Zelensky σε ακραίες λύσεις, καθώς αρχίζει να αναζητά «εθελοντές» προκειμένου να γίνουν τροφή για τα κανόνια.
Και ενώ οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) χάνουν καθημερινά τριψήφιο αριθμό στρατιωτών στο Bakhmut σύμφωνα με τους Γερμανούς – συνολικά 16.600 μόνο σε μία πόλη- αναζητούν νέους άνδρες σε ηλικία στράτευσης σε Ουκρανούς πρόσφυγες, που έφυγαν στο εξωτερικό.
Το θέμα ανέδειξε ένας Βρετανός ονόματι James, ο οποίος είναι κάτοικος του Ίπσουιτς και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων.

Η… περίεργη επιστολή

Φιλοξενεί ένα νεαρό ζευγάρι Ουκρανών από την πόλη Lviv και έλαβε μία πολύ…περίεργη επιστολή, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει σε επιστολή του στον ιστότοπο South Front.
Ζητήθηκε από τον οικοδεσπότη να παράσχει τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα των καλεσμένων του:

Εάν φιλοξενεί είτε φιλοξένησε Ουκρανό πρόσφυγα


Αν υπάρχει (υπάρχει) άνδρας/ες μεταξύ των προσφύγων ηλικίας άνω των 18 ετών

Σε περίπτωση που κάποιος άνδρας εγκατέλειψε την κατοικία, να αναφέρει μία πιθανή τοποθεσία και άλλες διαθέσιμες πληροφορίες

Με τη σειρά τους, οι πρόσφυγες πρέπει να επισκεφθούν την πρεσβεία της Ουκρανίας για να «προσδιορίσουν ατομικά τα προσωπικά τους δεδομένα» και ο Βρετανός οικοδεσπότης διερωτάται ποιος είναι ο λόγος για τη συλλογή τέτοιων δεδομένων για τους φιλοξενούμενούς του, που σημειωτέον, έχουν βρει εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εν λόγω επιστολή για τη συλλογή στοιχείων απεστάλη από τις βρετανικές αρχές, προφανώς κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας, που αναζητά…νέα θύματα.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ο Β… ( ο πρόσφυγας) πρέπει τώρα να επισκεφτεί την πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο.
epistoli.jpg
Η επιστολή γράφει «Έρευνα της Πρεσβείας της Ουκρανίας».
Τι σημαίνει αυτή η «έρευνα»;
Γιατί η ουκρανική πρεσβεία συγκεντρώνει τέτοια δεδομένα;

Αναζητά στρατιώτες

Το γεγονός ότι η πρεσβεία ενδιαφέρεται αποκλειστικά για Ουκρανούς άνδρες άνω των 18 ετών δείχνει ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται εν μέσω ορισμένων διαδικασιών επιστράτευσης.
Είναι πιθανό ότι το καθεστώς του Κιέβου αρχίζει να αναζητά νέους στρατιώτες μεταξύ των προσφύγων στο εξωτερικό εν μέσω των συνεχιζόμενων προετοιμασιών για την εαρινή επίθεση στα μέτωπα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Biden.
Η ίδια η Ουκρανία προέβλεψε ότι στις αρχές του 2023 ο συνολικός αριθμός των προσφύγων από τη χώρα θα αυξηθεί σε εννέα εκατομμύρια ανθρώπους.
Πρόκειται για μία μάλλον μια αρκετά μετριοπαθής πρόβλεψη.
Η γενική επιστράτευση των Ουκρανών συνεχίζεται εν μέσω σκληρών μαχών σε όλη την πρώτη γραμμή του Donbass, βαριών απωλειών του ουκρανικού στρατού και εκροής ξένων μισθοφόρων.

Η ήττα των Mozart δυσκολεύει την κατάσταση

Για παράδειγμα, την 1η Ιανουαρίου, ο ιδρυτής της στρατιωτικής εταιρείας «Mozart» Andrew Milburn αναγνώρισε τη νίκη των «Wagner» και ανακοίνωσε ότι οι μισθοφόροι του εγκαταλείπουν την Ουκρανία.
Οι στρατεύσιμοι νεαρής ηλικίας έχουν εξαντληθεί.
Οι AFU κινητοποιούν πλέον άτομα μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, με χρόνια νοσήματα, που δεν έχουν υπηρετήσει στο στρατό, δηλαδή εκείνες τις κατηγορίες του πληθυσμού που είναι απίθανο να τα καταφέρουν στο μέτωπο.
Ουκρανοί άνδρες συλλαμβάνονται από τον στρατό στους δρόμους σε όλη τη χώρα προκειμένου να τους στείλουν στο μέτωπο.

Εκπαίδευση στο εξωτερικό

Η αναζήτηση στρατιωτών στο εξωτερικό μπορεί να είναι μια προσπάθεια διευκόλυνσης των στρατιωτικών αλυσίδων εφοδιασμού στην Ουκρανία και εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών στο εξωτερικό.
Οι Ουκρανοί που «αναζητούνται» αυτή τη στιγμή από την πρεσβεία μπορούν να επιστρατευθούν για να υποβληθούν σε εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ενταχθούν στα πληρώματα των αρμάτων μάχης Challenger 2 και να συμμετάσχουν σε άλλες ασκήσεις.
Έτσι οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα τους, αλλά ήδη ως τμήμα μάχιμων μονάδων.
Στις 14 Ιανουαρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε τη μεταφορά 14 αρμάτων μάχης Challenger 2 στο Κίεβο.
Τις προάλλες, ο υπουργός Άμυνας του Βασιλείου δήλωσε ότι οι AFU θα λάβουν άρματα μάχης πριν από τις αρχές του καλοκαιριού.
Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak τηλεφώνησε στον Zelensky για να του πει ότι Βρετανοί εκπαιδευτές έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν Ουκρανούς να χειρίζονται τα τανκς.
Ο Sunak υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι «ο βρετανικός στρατιωτικός εξοπλισμός έφτασε στο μέτωπο το συντομότερο δυνατό».

Τροφή για τα κανόνια

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η εκπαίδευση των Ουκρανών οργανώθηκε στη Γερμανία, όπου διδάσκονται να χειρίζονται άρματα μάχης Leopard.
Παρά τους ισχυρισμούς των στρατιωτικών αξιωματούχων ότι οι Ουκρανοί μαθαίνουν γρήγορα τη λειτουργία ξένων αρμάτων μάχης, οι σημαντικότεροι δυτικοί εμπειρογνώμονες αμφιβάλλουν πως θα είναι σε θέση να κυριαρχήσουν στη διαχείριση σύνθετου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού μέσα σε λίγες εβδομάδες, ακόμα κι αν έχουν ήδη εμπειρία από σοβιετικά τανκς.
Εάν το καθεστώς του Κιέβου αρχίσει να κινητοποιεί νέους στρατιωτικούς μεταξύ των προσφύγων στις χώρες του ΝΑΤΟ, η εκπαίδευσή τους θα πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο.
Ο Zelensky, ο υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων της συλλογικής Δύσης οδηγεί τον λαό του σε μία αιματοχυσία που σηματοδοτεί μία επερχόμενη «γενοκτονία».

Οι ανεκπαίδευτοι Ουκρανοί μένουν μόνο 4 ώρες ζωντανοί στο Bakhmut

Πραγματικό σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την ανθρωποθυσία στο Bakhmut, μία θυσία στο βωμό των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Δύσης.
Πρόκειται για στοιχεία, που δίνουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί και καταδεικνύουν το μέγεθος των απωλειών μόνο σε μία πόλη.
Μία Ουκρανή δημοσιογράφος μετέβη στο Bakhmut για να πάρει συνέντευξη από στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη.
Αποκάλυψε εκπληκτικά στατιστικά στοιχεία του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες που απομακρύνουν τους τραυματίες και τους νεκρούς από την πόλη, ένας ανεκπαίδευτος στρατιώτης παραμένει ζωντανός μόνο για 4 ώρες στην κρεατομηχανή Bakhmut.
Ένας άλλος στρατιώτης από τον οποίο πήρε συνέντευξη η δημοσιογράφος δεν εξεπλάγη από αυτά τα στατιστικά στοιχεία.
Μετά από μερικούς γρήγορους υπολογισμούς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρχει λίγος.. περισσότερος χρόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »