”Αφωνία” από Βαρθολομαίο – Αστεία ανακοίνωση από Μητσοτάκη
Με ξύλινα παραβάν θα καλύψει τα ψηφιδωτά της Αγιάς Σοφιάς ο Τούρκος Πρόεδρος. Στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής για την ιστορική πρόκληση της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, τουρκικά Μέσα επικαλούμενα πηγές από Υπουργείο Πολιτισμού μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ανεκτίμητης αξίας χρυσά ψηφιδωτά και οι μοναδικές τοιχογραφίες θα καλυφθούν με ξύλινα παραβάν που θα ανοίγουν και θα κλείνουν.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Βαρθολομαίος είναι εξαφανισμένος και ο Μητσοτάκης έβγαλε μία αστεία ανακοίνωση!

Τα ψηφιδωτά που βρίσκονται με προσανατολισμό τη Μέκκα, προς την οποία στρέφονται οι μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν, θα καλυφθούν με κουρτίνες.

Είναι επίσημο: Μετατρέπεται σε τζαμί η Αγία Σοφία
Διάκοσμοι της βυζαντινής περιόδου, από την πριν την Άλωση εποχή που η Αγία Σοφία λειτουργούσε ως εκκλησία, θα διατηρηθούν χωρίς να καλυφθούν, εφ΄ όσον δεν απεικονίζουν πρόσωπα. Η απεικόνιση προσώπων απαγορεύεται στο σουνιτικό Ισλάμ.Το μαρμάρινο δάπεδο θα καλυφθεί με τάπητα και όπου υπάρχουν βαθουλώματα και φθορές θα γίνει αποκατάσταση με ειδικό υλικό.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σέντοπ, ανέφερε ότι εντός του ναού υπάρχου περισσότερα από δέκα ψηφιδωτά και εικόνες και χριστιανικά σύμβολα. Τα κειμήλια αυτά κατάφεραν να διασωθούν από τους αρχαιολόγους και τους συντηρητές κατά τα έργα αποκάλυψής τους που έγιναν όταν η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε μουσείο με εντολή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Πολλά από τα έργα που είχαν καλυφθεί ανά τους αιώνες με οικοδομικά υλικά επί οθωμανικής εποχής δεν μπόρεσαν να διασωθούν.

Την ίδια στιγμή, οι Καταριανοί στηρίζουν προφανώς τις κινήσεις Ερντογάν, καθώς ο πρώην CEO του Αl Jazeera και σύμβουλος του Αλ Θάνι Vaddah Hanfer, αναφέρει πως η μετατροπή σε τζαμί έπρεπε να γίνει εδώ και δεκαετίες και πρόκειται για μία κίνηση που ικανοποιεί τον ισλαμικό κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »