Θέμα ωρών η επανέναρξη των συρορωσικών επιχειρήσεων – Εκπνέει το τελεσίγραφο Μόσχας στην Άγκυρα.

Τις επόμενες 24 ώρες, η Ρωσία και η Συρία προτίθενται να επαναλάβουν μια εκτεταμένη στρατιωτική επίθεση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

“Χτυπάει” το νερό η Τουρκία: Έκοψε την παροχή του στη Β. Συρία

Ο λόγος για αυτό είναι η άρνηση συμμόρφωσης της Τουρκίας με το τελεσίγραφο που της υπέβαλε η Ρωσία και η συνεχής παραβίαση των συμφωνιών που συνήφθησαν μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με αρκετές πηγές, οι στρατιωτικές μονάδες της Συρίας που βρίσκονται στην πρόσθια περιοχή είναι σε εγρήγορση μάχης, γεγονός που επιβεβαιώνει προφανώς την επικείμενη έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης εναντίον Τούρκων και ισλαμιστών μαχητών.

Τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση στο έδαφος της Συρίας είναι ότι Ρώσοι και Σύροι είναι έτοιμοι να κτυπήσουν με ένα κολοσσιαίο πλήγμα τις θέσεις των ισλαμιστών μαχητών, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό, πολλαπλά πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης και μαχητικά αεροσκάφη.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει δώσει ένα τελεσίγραφο στην Άγκυρα και τους ισλαμιστές μαχητές, το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα και είναι λογικό ότι μετά την εκπνοή του, ο ρωσικός και ο Συριακός στρατός θα ξεκινήσουν μια νέα επιθετική στρατιωτική επιχείρηση.

Η αλήθεια όμως δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί για τις δήθεν ισχυρές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους συμμάχους τους Τζιχαντιστές, στα πεδία των μαχών σε Συρία και Λιβύη, όπου μόνο ήττες και καταστροφή υπάρχει πλέον.

Τα περιστατικά που δείχνουν απώλειες καθημερινά και στα δύο μέτωπα που άνοιξε ο υπερφίαλος Τούρκος πρόεδρος, που επιμένει να στέλνει συνεχώς δυνάμεις στην Συρία και όπλα στη Λιβύη παρόλα αυτά.    

Περιστατικά σε Λιβύη και Συρία

Τουρκικό άρμα μάχης καταστράφηκε από κουρδικές δυνάμεις στο Girê Spî (Tel Abyad) στην Συρία.https://twitter.com/i/status/1244813673652260865

Πύραυλοι UMTAS στο έδαφος, με 3 από αυτούς να κατάσχονται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ. Επίσης οι δυνάμεις του LNA κατέστρεψαν δύο τουρκικά ΤΟΜΑ ACV-15 στην Τρίπολη

Το χειρότερο όλων στην Λιβύη είναι ότι οι Σύροι τζιχαντιστές, οι οποίοι είναι εκεί για να πολεμήσουν για λογαριασμό της Τουρκίας, κάνουν ουσιαστικά “λευκή απεργία” για τις συνθήκες στις οποίες ζουν αλλά και για την έλλειψη χρημάτων τα οποία τους είχε υποσχεθεί η Άγκυρα.

Οι Σύροι μισθοφόροι στη Λιβύη είναι στα πρόθυρα εξέγερσης με την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR). Αναφερόμενος στις πηγές της αντιπολίτευσης, το πρακτορείο ανακοίνωσε ότι υπάρχει εκτεταμένη δυσαρέσκεια μεταξύ των Σύρων μισθοφόρων που απεστάλησαν στη Λιβύη από την Τουρκία.

Συρορωσική “έκπληξη” για την Τουρκία: Μεταφορά δεκάδων οβιδοβόλων στις πρώτες γραμμές της Ιντλίμπ

Η Τουρκία ενώ υποσχέθηκε στους Σύρους μισθό 2.000 δολαρίων απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, προκαλώντας μια κατάσταση που τείνει να γίνει πλέον μη αναστρέψιμη στη Λιβύη.

Οι Σύροι μισθοφόροι στη Λιβύη υπέστησαν πρόσφατα βαριές απώλειες κοντά στην πρωτεύουσα της Τρίπολης, καθώς ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) συνεχίζει να προελαύνει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ενώ λοιπόν οι ήττες διαδέχονται η μία την άλλη, η Τουρκία ρίχνει και άλλους στρατιώτες στην συριακή αρένα, αφού έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι μια νέα τουρκική στρατιωτική φάλαγγα δεκάδων οχημάτων διέσχισε το έδαφος της Συρίας, μέσω της σημείου διέλευσης του Kafr Lusin στα σύνορα της Αλεξανδρέττας.

Η φάλαγγα έφτασε στις τουρκικές θέσεις στη “ζώνη απο-κλιμάκωσης” του Ιντλίμπ. Καθώς η Τουρκία συνεχίζει να αποστέλλει περισσότερη στρατιωτική ενίσχυση, ο αριθμός των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων, οι οποίες εισήλθαν στη “ζώνη αποκλιμάκωσης” από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα εκεχειρία, αυξήθηκε στις 2.075, μαζί με την  είσοδο εκατοντάδων στρατιωτών.

Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές του συριακού παρατηρητηρίου παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 5.490 φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης,μεταφορικών μέσων, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβόλων και συστημάτων αεράμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που είχαν εγκατασταθεί κατά την ίδια περίοδο στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι ξεπέρασε τους 10.100. Ειδικοί ομιλούν για σχεδόν σίγουρη σύγκρουση Τούρκων και Σύρων, καθώς και για προσάρτηση συριακού εδάφους στην Τουρκία. Αυτή είναι και η αλήθεια, μόνο που οι Τούρκοι “φτιάχνουν πύργους στην άμμο” αν νομίζουν ότι θα προλάβουν να προσαρτήσουν συριακό έδαφος, όπως είχαν κάνει και με την Αλεξανδρέττα το 1939, διότι τώρα τους αναμένουν Ρώσοι και Σύροι με πολύ άγριες διαθέσεις για όλα όσα έχουν κάνει.

https://twitter.com/i/status/1244921032722591745


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »