Τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας σχολίασε στον FOCUS FM 103.6 και στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με την Δέσποινα Μποτίτση ο διευθυντής της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ”, Μανώλης Κοττάκης.

Το αρχικό του σχόλιο αφορούσε την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και την ανακοίνωση του τελευταίου σήμερα ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου:

«Είναι νωρίς για πρόβλεψη. Τα γεγονότα θα καθορίσουν τις εκλογές. Τα γεγονότα είναι εκείνα που θα μας οδηγήσουν στο δεύτερο γύρο και είναι εκείνα που έχουν ήδη διαμορφώσει το σκηνικό(…) Μέχρι την 21η Μαΐου, είναι πολύς χρόνος» και συνέχισε αναφορικά με το ενδεχόμενο ακυβερνησίας της χώρας μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων και τη “σύγκριση Μητσοτάκη της Ελλάδας με τη Βουλγαρία”:

«Αν δούμε τι γίνεται στη Βουλγαρία το τελευταίο διάστημα, θα διαπιστώσουμε ότι εκεί γίνεται μια γεωπολιτική εκλογική μάχη, δηλαδή επιχειρεί το δυτικό μπλοκ να επιβάλει πρωθυπουργούς της αρεσκείας του, οι οποίοι δεν αντέχουν. Ο Μπορίσοφ κινείται σταθερά στο 26%, αλλά δε μπορεί να κάνει Κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι εκεί γίνονται ωμές παρεμβάσεις από ξένες χώρες για διαμόρφωση των αποτελεσμάτων. Είναι δυνατόν να γίνεται σύγκριση με τη Βουλγαρία;»

Για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν ενδεχομένως τα ΜΜΕ στις εκλογές ανέφερε:

«Έκανα μια ανάλυση του τηλεοπτικού μας χάρτη που δείχνει το εξής: μέσα στα μετοχικά κεφάλαια των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών έχουν μπει πλέον και ξένοι επενδυτές. Υπάρχουν Σαουδάραφες, Καναδοί επενδυτές. Αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι η μιντιακή αρχιτεκτονική συμπίπτει με την γεωπολιτική αρχιτεκτονική. Ακολουθείται φιλοδυτική ξεκάθαρα πολιτική»

Όσον αφορά τις δηλώσεις του πρώην προέδου της Κύπρου και το θέμα έκανε ο κ. Κοττάκης στην εφημερίδα του, αλλά και τη σιγή ιχθύος που τήρησαν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας για το θέμα, ο προσκεκλημένος είπε:

«Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές, θα γίνει μια συμφωνία ελληνοτουρκική για να ρυθμιστούν τα θέματα του Αιγαίου και της συνεκμετάλλευσης και της εξόρυξης πλούτου. Όταν έρχεται η “ΕΣΤΙΑ” και κάνει όλες αυτές τις αποκαλύψεις, έρχεται και τους…. Χαλάει τη σούπα. Το γεγονός ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δε δείχνουν καν το εξώφυλλο της “ΕΣΤΙΑΣ” το πρωί με κάνει να νιώθω μεγάλη ψυχική ηρεμία γιατί οι καλύτεροι αγώνες που δίνονται είναι οι μοναχικοί αγώνες. Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δικιά μας. Λόγω των συστημικών ΜΜΕ, ο κόσμος μαθαίνει τα νέα από στόμα σε στόμα πλέον», κατέληξε, θίγοντας το θέμα της αποσιωπήσης των αποκαλύψεων που κάνει η εφημερίδα του από τα “μεγάλα” τηλεοπτικά μέσα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »