Μία ανάρτηση που «παραβαίνει» τους κανόνες έκανε ο Λευκός Οίκος
Μόνο σίγουρο δεν είναι πως θα συνεχίσει να κυβερνάει τις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη ανάρτηση του Λευκού Οίκου, η οποία ουσιαστικά μας προετοιμάζει… για την πρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Ο Λευκός Οίκος επέλεξε να δώσει στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις μια περίοπτη θέση στον ιστότοπό του, «παραβαίνοντας» τους κανόνες που έχουν τεθεί από τις δύο τελευταίες διοικήσεις και Δίνοντας τροφή στις θεωρίες που θέλουν την αντιπρόεδρο εν δυνάμει πρόεδρο των ΗΠΑ λόγω εγγενούς αδυναμίας του Τζο Μπάιντεν να κυβερνήσει.

Αντί να αναφέρει την νέα κυβέρνηση ως «Διοίκηση Μπάιντεν» στην επίσημη σελίδα της, ο Λευκός Οίκος την αναφέρει ως «Διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις», βάζοντας την Καμάλα Χάρις σε σχεδόν ίσο επίπεδο με τον ίδιο τον πρόεδρο.

Η «περίεργη» αυτή επιλογή είναι εμφανής στη σελίδα «διοίκηση» του WhiteHouse.gov. «Μάθετε περισσότερα για τα άτομα που εκτελούν τις προτεραιότητες της διοίκησης Biden-Harris», αναφέρει η σελίδα.

Η Χάρις απολαμβάνει επίσης αυξημένη προβολή στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter, ο οποίος διακηρύσσει: «Καλώς ήλθατε στον Λευκό Οίκο του Μπάιντεν-Χάρις!»

Οι δύο προηγούμενες διοικήσεις δεν ανέφεραν τους αντίστοιχους αντιπροέδρους στους ιστότοπους τους. Ενδεικτικό δείγμα για την ισχυρή θέση της Καμάλα Χάρις στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Και επίσημα όμως ο νέος πρόεδρος προβάλλει δεόντως την αντιπρόεδρο του, δίνοντας μάλιστα σοβαρές αρμοδιότητες, όπως το εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης της πανδημίας.

Ο Μπάιντεν έχει διαπράξει και σχετική γκάφα στο παρελθόν. Σε μια ομιλία του τον Δεκέμβριο περιέγραψε την αντιπρόεδρο του ως …«εκλεγμένη πρόεδρο Χάρις»!

Η ενημέρωση της ιστοσελίδας συμπίπτει με μια μη επιβεβαιωμένη έκθεση που κυκλοφορεί σε συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, η οποία παραθέτει ένα εσωτερικό σημείωμα που δίνει εντολή στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να αναφέρονται στην «διοίκηση Biden-Harris» σε όλες τις δημόσιες επικοινωνίες.

Η προχωρημένη ηλικία του Μπάιντεν πάντως, είναι 78 ετών, κάνει ορισμένους να αναρωτηθούν αν ο πρόεδρος θα είναι σε θέση να υπηρετήσει ολόκληρη τη θητεία του, με κάποιους ακόμη και να αναρωτιούνται αν κάποια από τα καθήκοντά του έχουν ήδη ανατεθεί σε «υφισταμένους». Με πρώτη φυσικά την αντιπρόεδρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »