Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η Ανάσταση, αλλά και η περιφορά του Επιταφίου, μίλησε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας
Πρωτόγνωρες εικόνες θα ζήσουν φέτος οι πιστοί, καθώς όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ, ενώ και η περιφορά του Επιταφίου δεν θα γίνει με τον γνωστό τρόπο.

\Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στον ΑΝΤ1 η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον κάθε ναό, χωρίς να ακολουθούν πιστοί. Εξήγησε δε ότι στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει επιτήρηση, καθώς θα πρέπει να υπάρχει ένας πιστός ανά δύο μέτρα. Τόνισε πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να ελέγχονται οι χώροι γύρω από την αυλή του κάθε ναού. Ο επιτάφιος θα παραμείνει στον εξωτερικό χώρου του ναού, προκειμένου να προσκυνήσουν με ασφάλεια οι πιστοί, χωρίς να συνωστίζονται εντός του.

«Οι πιστοί δεν θα ακολουθήσουν τον επιτάφιο γύρω από τον ναό και θα μείνουν ακίνητοι», είπε χαρακτηριστικά.

Για την Ανάσταση επανέλαβε ότι θα γίνει στις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, χωρίς να αναμένεται κάποιο πρόβλημα με το Άγιο Φως, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα συνήθως στις 18.00 με 19.00. Όπως εξήγησε χθες στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τις 22:30.

«Επιχειρηματολόγησε» ταυτόχρονα λέγοντας πως στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς Αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός και συμπλήρωσε πως και σε αυτή τη συγκυρία και κατά καιρούς η Εκκλησία αναγκάστηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε οι πιστοί δεν χρειάζεται να έχουν κάνει self test αφού θα φορούν μάσκα. «Self test θα κάνουν οι ιερείς και ψάλτες καθώς δεν θα φορούν μάσκα και θα έρθουν σε επαφή με τόσο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Θεία Κοινωνία είπε ότι δεν υπάρχει πιστός που να θέλει αλλαγή του τρόπου Θείας Μετάληψης λόγω κορωνοϊού, ενώ για την Εκκλησία της Κρήτης και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει τόνισε ότι είναι μια ημιαυτόνομη εκκλησία που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει τις δικές της αποφάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »