Προετοιμάζουν το έδαφος για χερσαία επίθεση Σύριοι και Ρώσοι
Βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο μαζί με πληροφορίες αναφέρουν την καταστροφή από ρωσικά μαχητικά ενός τουρκικού συστήματος αεροπορικής άμυνας M-113 Atilgan στη Συρία, στο οποίο υπηρετούσαν Τούρκοι στρατιώτες.

“Εφαλτήρια” για επιχειρήσεις σε Λιβύη-Α. Μεσόγειο οι ρωσικές βάσεις στη Συρία
Πριν από μερικές ώρες, ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν μια ισχυρή επίθεση εναντίον των Σύριων τρομοκρατών που υποστηρίζονται ενεργά από την τουρκική πλευρά, καταστρέφοντας ένα από τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας M-113 Atilgan, το οποίο, παρεμπιπτόντως, παρουσιάστηκε να διέρχεται τα τουρκικά σύνορα προχθές.

Το βίντεο δείχνει μια ισχυρή αεροπορική επίθεση από ρωσικά αεροσκάφη σε μια περιοχή όπου πιθανόν βρισκόταν το τουρκικό σύστημα αεροπορικής άμυνας, το οποίο δεν είχε μεταφερθεί ακόμη στη δύναμη των Σύριων μαχητών και το λειτουργούσαν ακόμη Τούρκοι στρατιώτες, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων .

Στο βίντεο φαίνεται η χρήση βόμβας και βλέπουμε μια ισχυρή έκρηξη που ενισχύθηκε από τα πυρομαχικά του τουρκικού συστήματος αεράμυνας, τονίζει το ρωσικό ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, συνεχίζονται έντονες οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των Τούρκων μαχητών στην περιοχή βομβαρδισμού, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει την κατάρρευση των συμφωνιών για ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης.
Θερμοβαρικές βόμβες κατά των ΤΕΔ
Το πρωί όμως είχαμε όμως και μια μαζική επίθεση από συριακά μαχητικά αεροσκάφη κατά εδαφών που ελέγχονταν από την Τουρκία στη Συρία, για πρώτη φορά.

Πριν από λίγες ώρες, τα συριακά μαχητικά αεροσκάφη υλοποίησαν μια ισχυρότατη επίθεση με πυραύλους και θερμοβαρικές βόμβες σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση Khmeimim στη συριακή επαρχία Λατάκεια.

Γενοκτονία στη Συρία: Η Τουρκία “κόβει” τα νερά του Ευφράτη
Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι η επίθεση έχει επικεντρωθεί σε έδαφος που ελέγχεται από τους φιλότουρκους μαχητές, πράγμα που δείχνει προφανώς ότι τα συριακά μαχητικά αεροσκάφη προετοίμασαν με την επίθεση τους, την χερσαία επίθεση του συριακού στρατού κατά των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ.

Η αεροπορική επίθεση ήταν τόσο ισχυρή που η λάμψη της έκανε τη “νύκτα ημέρα ” σε μια περιοχή αρκετών χιλιομέτρων. Οι θερμοβαρικές βόμβες προκαλούν τρομακτικά αποτελέσματα σε όποια περιοχή και να κτυπήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες η ανωτάτη στρατιωτική διοίκηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να χρησιμοποιήσει τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά MiG-29, τα οποία παραδόθηκαν πρόσφατα από τη Ρωσία για την προστασία του συριακού εναέριου χώρου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Τουρκία, όπως δείχνει η όλη κατάσταση, “βάλλεται” σε Συρία και Λιβύη από τη Ρωσία, με σκοπό να σταματήσει να έχει απατηλά όνειρα στην περιοχή. Μόσχα και Άγκυρα έχουν σαφώς αντικρουόμενα συμφέροντα παντού και αυτό δεν μπορεί ούτε να αγνοηθεί ούτε να παρερμηνευτεί από κανέναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »