Τι σχέδιο έχει υλοποιήσει ο Ερντογάν με φανατικούς υποστηρικτές του στην ΕΕ;
Δεν κινδυνεύει μόνο η Γαλλία και η Αυστρία από την συντονισμένη στρατιωτικού τύπου δράση των Γκρίζων λύκων, αλλά τα Βαλκάνια και ολόκληρη η ΕΕ.

Ο Τούρκος ειδικός Έργκον Μπαμπαχάν, δήλωσε “υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι πορείες εναντίον των Αρμενίων στη Λυών διοργανώθηκαν από επίσημους Τούρκους αξιωματούχους”.

Ποιος ειδικός ή μη, θεωρεί ότι οι επιθέσεις και οι πορείες δήθεν “αγανακτισμένων” Τούρκων στην Γαλλία ήταν αυθόρμητες; Όποιος το πιστεύει, δεν γνωρίζει τίποτα για το πως λειτουργεί το τουρκικό εθνικιστικό και ισλαμιστικό κράτος του Ερντογάν.
Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς όταν ο Μακρόν αποφάσισε να απαγορεύσει την λειτουργία της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, και των έτερων οργανώσεων νεολαίας του ακροδεξιού Κόμματος της Τουρκίας στην Γαλλία, αλλά αυτό έγινε σαφέστατα μετά από πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι Γκρίζοι Λύκοι ή “Loups Gris” στα γαλλικά, ιδρύθηκαν ως μέρος του αντικομμουνιστικού κύματος της δεξιάς πολιτικής στη δεκαετία του 1960, από εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ αξιωματούχους του τουρκικού κράτους.

Η τουρκική οργάνωση έκανε αισθητή την εμφάνιση της με τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αρμενικών κοινοτήτων και μνημείων στη Γαλλία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Γαλλία για την απόφαση, δείχνοντας υποστήριξη σε αυτές τις οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή το γαλλικό κοινοβούλιο βλέπει σαφώς κυβερνητικό οργανωτικό σχέδιο πίσω από την δράση των Γκρίζων Λύκων, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Τουρκία τους καθοδηγεί.

Η οργάνωση και τα χιλιάδες μέλη της έχουν εκπαιδευτεί κατά καιρούς σε αντι-ανταρτικές επιχειρήσεις και αστικό πόλεμο.

Το Εγχειρίδιο Επιχειρήσεων αυτού του τύπου του στρατού των ΗΠΑ με κωδικό 31-51, που δημοσιεύθηκε το 1961, ανέφερε τα ακόλουθα σχετικά με τη λειτουργία αυτών των παράτυπων δυνάμεων:

“Οι παράτυπες δραστηριότητες περιλαμβάνουν-καταστροφές κατά δημόσιων και ιδιωτικών αγαθών, μεταφορών και συστημάτων επικοινωνίας · με διοργάνωση επιδρομών και ενεδρών εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών αξιωματούχων φρουρών, συνοδών, περιπολιών και αποθηκών · με σχέδια τρομοκρατίας με δολοφονίες, εμπρησμούς, ένοπλες ληστείες, βασανιστήρια, ακρωτηριασμούς και απαγωγές · πρόκληση περιστατικών, αντίποινα και κράτηση ομήρων · και δραστηριότητες άρνησης κατά των επίσημων αρχών, εμπρησμούς, πλημμύρες, χρήση χημικών ή βιολογικών παραγόντων ή άλλες πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση χάους”.

Οι κρυφές παράτυπες δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσης-κατασκοπεία, σαμποτάζ, διάδοση προπαγάνδας και φημών, καθυστέρηση ή λανθασμένη καθοδήγηση, έκδοση ψευδών ή παραπλανητικών εντολών ή αναφορών, δολοφονίες, εκβιασμούς, κλοπές, παραποίηση και εντοπισμό ατόμων για τρομοκρατική επίθεση».

“Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι μια στρατιωτικού τύπου δομή όπου τα όργανα ασφαλείας του τουρκικού κράτους, τα πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις νεολαίας συνυπάρχουν, και συνεχίζει αυτήν την περίπλοκη ύπαρξη μέχρι σήμερα” αναφέρει το Ahval.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών στην Ευρώπη με τα Τζαμιά και τους οπαδούς του National View, μια παράδοση συντηρητικής θρησκευτικής ιδεολογίας η οποία προέκυψε από το κυβερνών κόμμα του.

Οι Γκρίζοι Λύκοι δεν χρειάζονταν αφορμή, αλλά όταν ξέσπασε το ζήτημα με την Αρμενία στο Ναγκόρνο, έκαναν ουσιαστικά μια επίδειξη δύναμης εντός του γαλλικού κράτους, κινητοποιώντας τις γαλλικές αρχές, που πέτυχαν την άμεση αποκήρυξη τους ως παράνομη οργάνωση.

Η Τουρκία ακολουθώντας μια συνεχή σκληρή εξωτερική πολιτική, δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη για να προωθήσει τα συμφέροντά της, κάτι που έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία στη Γερμανία.

Οι Πράσινοι της Γερμανίας, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος Die Linke και το ακροδεξιό κόμμα Alternative für Deutschland (AfD) έχουν ζητήσει παρόμοιες προφυλάξεις με την Γαλλία. Η Άγκυρα έχει δείξει ότι μπορεί να προκαλέσει αναταραχές στην Γαλλία, στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, όποτε το επιθυμεί με αυτά τα δίκτυα που ελέγχει.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές υποψίες εδώ και πολύ καιρό για τις σχέσεις Τουρκίας -Γαλλίας.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Doğan Özgüden, το πιο δραματικό παράδειγμα ήταν όταν η ΜΙΤ το 2013, δολοφόνησε τρεις εκπροσώπους του κουρδικού εθνικού κινήματος στο Παρίσι.

«Έχουν περάσει επτά χρόνια, αλλά η Γαλλία δεν έχει αποκαλύψει τον ρόλο του τουρκικού κράτους σε αυτές τις άθλιες δολοφονίες», δήλωσε ο Özgüden.

Το πρόβλημα λοιπόν με το κράτος του Ερντογάν, έχει και μία ακόμα ανησυχητική διάσταση, αυτή που αφορά την δράση εθνικιστικών ή ισλαμιστικών οργανώσεων που μπορούν να μετατραπούν σε παραστρατιωτικές με απρόβλεπτες συνέπειες για τις χώρες που θα δεχθούν το κτύπημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »