4

11

1

0

Το ιδιαίτερα ασύμφορο οικονομικά rapid τεστ θα είναι το…απαραίτητο αξεσουάρ για εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες από τον επόμενο μήνα.

Η υποχρέωση διενέργειας δεν θα αφορά μόνο την εργασία, την εστίαση, τη διασκέδαση, αλλά και τη μετακίνηση εκτός νομού με οποιοδήποτε μέσο και αν επιλέξουν να ταξιδέψουν, ΕΚΤΟΣ από το αυτοκίνητό τους.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου θα έχουν διάρκεια μέχρι 31 Μαρτίου 2022.

Ειδικότερα οι μετακινήσεις με πλοίο και αεροπλάνο θα συνεχίσουν να γίνονται όπως και σήμερα, δηλαδή:

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Με PCR 72 ωρών

Με αρνητικό rapid test 48 ωρών, το οποίο θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με κόστος 10 ευρώ

Με πιστοποιητικό νόσησης

Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test

Τα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο επεκτείνονται ενόψει φθινοπώρου και χειμώνα και σε ΚΤΕΛ και τρένα.

Ως εκ τούτου, τα παραπάνω έγγραφα θα είναι απαραίτητα σε 2 εβδομάδες για το ταξίδι.

Αξιοσημείωτο είναι πως η βεβαίωση αρνητικού rapid test δεν θα γίνεται αποδεκτή με τα έγγραφα του αποτελέσματος που χορηγούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αλλά από ειδική σελίδα του gov.gr.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο

Με το μόνο μέσο που θα επιτρέπονται τα ελεύθερα ταξίδια θα είναι το Ι.Χ. . Από τον Σεπτέμβριο δεν θα ισχύσει το εξωφρενικό μέτρο της διενέργειας rapid, pcr ή έστω των self test, παρά τις κατά καιρούς ακραίες προτάσεις των «ειδικών».

Σημειώνεται ότι στο αυτοκίνητο επιτρέπονται να ταξιδεύουν μέχρι και τέσσερα άτομα μαζί – ο οδηγός και ακόμα τρία.

Περισσότερα άτομα επιτρέπονται σε περίπτωση που αφορά γονείς με παιδιά (εάν είναι άνω των 18 τα παιδιά, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας.

Η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική, εκτός αν στο ίδιο ΙΧ είναι γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οδηγός και επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα, αλλιώς θα επιβληθεί πρόστιμο σε περίπτωση που διεξαχθεί έλεγχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »