Όλοι οι Οργανισμοί Φαρμάκων δίνουν προσωρινές εγκρίσεις μέχρι να έχουμε περαιτέρω συλλογή στοιχείων
Οι Ευρωπαίοι ανακοίνωσαν πως θέλουν περισσότερα δεδομένα για το εμβόλιο σε σχέση με αυτά που χρησιμοποίησαν οι Άγγλοι” δήλωσε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος αναφορικά με την “καθυστέρηση” στην έγκριση του εμβολίου για τον κορονοϊό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Οι Ευρωπαίοι έθεσαν ένα θέμα σε σχέση με τον Βρετανικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δίνει προσωρινή έγκριση και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αγγλία από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτή τη στιγμή όλοι οι Οργανισμοί Φαρμάκων δίνουν προσωρινές εγκρίσεις μέχρι να έχουμε και περαιτέρω συλλογή στοιχείων” ανέφερε ο κ. Μόσιαλος

Και συνέχισε: “Οι Ευρωπαίοι ανακοίνωσαν πως θέλουν να κάνουν πιο επισταμένη επισκόπηση των δεδομένων που υπάρχουν και τόνισαν ότι θέλουν και περισσότερα δεδομένα σε σχέση με αυτά που χρησιμοποίησαν οι Άγγλοι. Κατά προσωπική που άποψη αυτό είναι λίγο περίεργο. Η διαδικασία που έπεσε σε όλους τους οργανισμούς είναι μία κυλιόμενη διαδικασία. Δεν είναι μία και έξω”.

“Αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ενστάσεις ως προς τα στοιχεία θα έπρεπε να έχει τις έχει πει στις εταιρείες και στους πολίτες. Αν δεν έχει ενστάσεις τότε θα πρέπει να εξηγήσει γιατί χρειάζεται μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για να δώσει την έγκριση στο εμβόλιο” τόνισε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »