Ευρωπαίος επίτροπος Π.Τζεντιλόνι: «Drone κτύπησαν τη αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι-Μητσοτάκη» – Κλιμάκωση της σύγκρουσης

«Νόμιμους στόχους» χαρακτήρισε ρωσική κυβερνητική πηγή, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο pronews.gr, τους δυτικούς ηγέτες που εφοδιάζουν την Ουκρανία με όπλα και την επισκέπτονται συμμετέχοντες σε ουκρανικές στρατιωτικές τελετές, αναφερόμενες στον σημερινό βομβαρδισμό των Μητσοτάκη και Ζελένσκι στην Οδησσό.

Μάλιστα αναφέρουν ότι «ο Κ.Μητσοτάκης επρόκειτο να συμμετάσχει ή είχε κληθεί σε τελετή βράβευσης στελεχών των ουκρανικών δυνάμεων στο λιμάνι της Οδησσού και η βολή του Iskander-M (τελικά επιβεβαιώνεται ότι το κύριο κτύπημα προήλθε από το συγκεκριμένο τακτικό βαλλιστικό όπλο), είχε στόχο ακριβώς αυτή την τελετή»!

Εν συνεχεία υπήρξαν επιθέσεις ευκαιρίας ρωσικών drone που κυριολεκτικά καταδίωκαν μέσα στην Οδησσό τον Β.Ζελένσκι και τον Κ.Μητσοτάκη προκειμένου να πετύχουν double hit, όπως επιβεβαίωσε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Π.Τζεντιλόνι: «Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην #Οδησσό κατά της αυτοκινητοπομπής του #Zelensky και του Έλληνα πρωθυπουργού #Μητσοτάκη. Ήταν μαζί για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων μιας άλλης ρωσικής επίθεσης. Ντροπή τους!» ανέφερε στην ανάρτησή του.

 

Η ίδια ρωσική  πηγή θυμίζει τόσο την δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα περί «λογοδοσίας του Κ.Μητσοτάκη για τα όπλα που έδωσε στο ουκρανικό καθεστώς και την πρόκληση θανάτου αμάχων, ακόμα και Ελλήνων ομογενών», αλλά και την χθεσινή ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα που επαναλαμβάνει την δήλωση Ζαχάροβα, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην ρωσόφωνη Οδησσό (το 70% των κατοίκων είναι Ρώσοι).

Και θυμίζει ότι «Ειδικά η Οδησσός είναι τόπος μαρτυρίου των Ρώσων» αναφερόμενοι στους 101 δολοφονημένους από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα στο κτίριο των εργατικών συνδικάτων την πρωτομαγιά του 2014.

Η στοχοποίηση του Έλληνα πρωθυπουργού και η απόπειρα εξόντωσής του από τους Ρώσους είναι φυσικά απαράδεκτη, όσους νεκρούς Ρώσους και αν έχει προκαλέσει η βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης στους Ουκρανούς και δημιουργεί προβληματισμό, αλλά μεγαλύτερο προβληματισμό δημιουργεί ο χαρακτηρισμός «νόμιμος στόχος» των δυτικών ηγετών που θα επισκέπτονται πλέον την Ουκρανία.

Πρόκειται για κάθετη κλιμάκωση ης σύγκρουσης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »