Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να αυξηθεί η στρατιωτική ισχύ και να ενισχυθεί η δύναμη αποτροπής ενός πυρηνικού πολέμου της χώρας του. Οι δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε πως η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να ενισχύσει το πυρηνικό της «οπλοστάσιο», προσθέτοντας πως «οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για την ανάπτυξη μας», προσθέτοντας πως η «πολιτική τους δεν θα αλλάξει οποιοσδήποτε και αν είναι στην κυβέρνηση», φωτογραφίζοντας έτσι τον Μπάιντεν, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μίλησε στο 8ο συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται το παρατεταμένο αδιέξοδο στις συνομιλίες που είχαν ως στόχο τον τερματισμό του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε την πυρηνική αποτροπή ακόμη περισσότερο, καθώς οικοδομούμε τις μέγιστες στρατιωτικές ικανότητες» μετέδωσε το KCNA, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κιμ κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου.

Ο ίδιος είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα διευρύνει τις στρατιωτικές ικανότητες για να βελτιώσει την άμυνα της χώρας και είχε ζητήσει «ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο αμυντικών ικανοτήτων» για τη Βόρεια Κορέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »