Απάντηση σε όσους συνέκριναν τις ΗΠΑ με μπανανία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της χώρας Τζορτζ Ουόκερ Μπους, μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, έδωσε ο Μάικ Πομπέο.

«Αυτή η συκοφαντία αποκαλύπτει τη λαθεμένη κατανόηση του τι είναι μπανανία και της δημοκρατίας στην Αμερική», έκρινε ο Πομπέο, ο οποίος δημόσια εμφανίζεται πάντα πιστός στον Τραμπ, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Σε μια μπανανία, η βία του όχλου ορίζει την άσκηση της εξουσίας. Στις ΗΠΑ, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης σταματούν τη βία του όχλου, ώστε οι αντιπρόσωποι του λαού να μπορέσουν να ασκήσουν την εξουσία τους», έγραψε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η ολοκλήρωση της πιστοποίησης των ψήφων του εκλεκτορικού σώματος -αφού η τάξη αποκαταστάθηκε από τις ηρωικές δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Καπιτώλιο- στις 03:40 σήμερα δείχνει τη δύναμη των αμερικανικών πολιτικών θεσμών», πρόσθεσε.

Ο Μπους χαρακτήρισε «μπανανία» την χώρα

Τα βίντεο και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα των οπαδών του Τραμπ που κυκλοφορούσαν ανεμπόδιστοι στους διαδρόμους του Κογκρέσου αφού εισέβαλαν για να διαμαρτυρηθούν κατά του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών συγκλόνισαν και προκάλεσαν αγανάκτηση διεθνώς. Η εικόνα των ΗΠΑ, χώρας που αυτοπροβάλλεται ως υπόδειγμα δημοκρατίας, δέχθηκε πλήγμα.

«Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία – όχι στη δημοκρατία μας», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος Μπους προχθές, δηλώνοντας «συγκλονισμένος».

Παρά το ότι δημόσια ο Πομπέο εμφανίζεται πάντα πιστός στον Τραμπ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ήταν ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, που συζήτησαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για να παυθεί ο Τραμπ. Ωστόσο το σενάριο αυτό μοιάζει απίθανο να γίνει πραγματικότητα, δεδομένης της εναντίωσης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς που κατέστησε σαφές το περιβάλλον του τελευταίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »