Νέα ήττα για τους Τούρκους στη Λιβύη Ούτε 48 ώρες δεν άντεξαν τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα Korkut στη Λιβύη, καθώς βομβαρδίστηκαν με χαρακτηριστική ευκολία από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Su-24. Το τουρκικό ανάλογο του ρωσικού αντιπυραυλικού συγκροτήματος «Pantsir-S» δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των Τούρκων στη Λιβύη. Μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τα τουρκικά συγκροτήματα ACV-30 Korkut, τα οποία στην Άγκυρα χαρακτηρίστηκαν ως ανάλογα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων άμυνας Pantsir-S, μόλις 48 ώρες μετά την εγκατάστασή τους στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ένοπλες Συρράξεις 14.08.2020 – 22:47128 Η Τουρκία μεταφέρει όπλα στη Λιβύη – Σχέδιο περικύκλωσης Ελλάδος-Αιγύπτου Το χτύπημα, κρίνοντας από τα διαθέσιμα στοιχεία, προκλήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, και πιθανώς από βομβαρδιστικά Su-24, τα αφού τύφλωσαν πρώτα το ραντάρ των Korkut στη συνέχεια τα βομβάρδισαν και τα κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.

BySfairika.gr

Αυγ 15, 2020


Νέα ήττα για τους Τούρκους στη Λιβύη
Ούτε 48 ώρες δεν άντεξαν τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα Korkut στη Λιβύη, καθώς βομβαρδίστηκαν με χαρακτηριστική ευκολία από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Su-24.

Το τουρκικό ανάλογο του ρωσικού αντιπυραυλικού συγκροτήματος «Pantsir-S» δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των Τούρκων στη Λιβύη.

Μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τα τουρκικά συγκροτήματα ACV-30 Korkut, τα οποία στην Άγκυρα χαρακτηρίστηκαν ως ανάλογα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων άμυνας Pantsir-S, μόλις 48 ώρες μετά την εγκατάστασή τους στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια της Λιβύης.

Το χτύπημα, κρίνοντας από τα διαθέσιμα στοιχεία, προκλήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, και πιθανώς από βομβαρδιστικά Su-24, τα αφού τύφλωσαν πρώτα το ραντάρ των Korkut στη συνέχεια τα βομβάρδισαν και τα κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.


«Μετά την καταστροφή των τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας MIM-23 Hawk στη Λιβύη, η Άγκυρα ανησυχεί για την ασφάλεια του στρατού της σε αυτήν τη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Πρόσθετα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση αλ Ουατίγια. Τώρα, στην επικράτεια του κύριου προπύργιου των Τούρκων στη Λιβύη, το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό όπλο Κορκούτ εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το οποίο στην Τουρκία χαρακτηρίζονταν επανειλημμένα ως «ανάλογο» του ρωσικού πυραυλικού συστήματος άμυνας Pantsir-C1, παρά το γεγονός ότι το πυραυλικό σύστημα είναι οπλισμένο μόνο με πυροβόλα και δεν έχει πυραύλους, – αναφέρει η ιστοσελίδα “Reporter”.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των ειδικών είναι το γεγονός ότι για την αποτελεσματική λειτουργία του ACV-30 Korkut, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ραντάρ, τα οποία υποτίθεται ότι ανιχνεύουν ικανοποιητικά μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά από απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε από κοντινή απόσταση και, ως εκ τούτου, υπάρχει η υπόθεση ότι τα μαχητικά, χρησιμοποιώντας το σύστημα πυραύλων «Talisman», απλώς «τύφλωσαν» τα τουρκικά ραντάρ, και κατόπιν βομβάρδισαν με επιτυχία την στρατιωτική αεροπορική βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »