Νέες απειλές και από Τσαβούσογλου
Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως αναζήτηση Δικαιοσύνης.

«Η Τουρκία αποστρέφεται αυτό το παιχνίδι σκιών. Είναι αστείο (άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ως δόλωμα κατά μίας περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης όπως η Τουρκία».

Σήμερα μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Ερντογάν φυσικά και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας.

Επιχειρώντας να συνδέσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστών με την ένταση που υπάρχει με την Ελλάδα, είπε: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Είπε ακόμα αναφερόμενος στην Γαλλία ότι η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την Τουρκία να πάρει το μερίδιό της από τα πλούτη της Μεσογείου που είναι δικαίωμα κάθε χώρας που βρέχεται από αυτήν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης αποικιοκρατίας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Τα λόγια που ακούγονται από πολιτικούς και διπλωμάτες δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις βαρβαρότητες που χωρών που θεωρούν ότι είναι σπουδαίες, δυνατές, πλούσιες και ανίκητες».

Νωρίτερα και η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφακ, σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, με τίτλο “Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας”, αναφέρει ότι με βάση τους ειδικούς η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία.

Εμπρηστικός και ο Τσαβούσογλου
Την ίδια ώρα δεν έχασε ευκαιρία να αναφερθεί στη χώρα μας και ο τούρκος Υπουργός εξωτερικών. Έκανε λόγο για δίκαιο διάλογο με “όλους στο τραπέζι” στην Α. Μεσόγειο, ενώ απείλησε την Ελλάδα με ήττα σε περίπτωση που στρατός έχει μεταβεί στα νησιά.

“Στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε υπέρ του να καθόμαστε στο τραπέζι με όλους και να διαπραγματευόμαστε για δίκαιη κοινή χρήση. Εάν υπάρχουν υπάρχουν στρατιωτικοί εξοπλισμοί και στρατός που υπερβαίνουν το όριο, η Ελλάδα θα χάσει.”
“Είμαστε υπέρ του να καθίσουμε στο τραπέζι και να διαπραγματευτούμε με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο για να μοιραστούμε τους πόρους σωστά” υποστήριξε ο Cavusoglu. Αυτά τα νησιά δεν μπορούν να οπλιστούν.
Μπορεί η Ελλάδα να έχει κάποιες δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια, αλλά αυτό έχει ένα όριο.

Εάν υπάρχουν εξοπλισμοί που υπερβαίνουν το όριο, η Ελλάδα θα χάσει,ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.
Με την άνευ όρων υποστήριξη της ΕΕ, η Ελλάδα λαμβάνει προκλητικά μέτρα κατά του διεθνούς δικαίου.

Δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τα δικαιώματα κανενός, ούτε όμως αφήνουμε σε κανέναν άλλο να καταπατήσει τα δικαιώματά μας. Τέτοια βήματα θα βλάψουν την Ελλάδα. «Η Ελλάδα προσπαθεί να μας προκαλέσει, και το αποτέλεσμα είναι επικίνδυνο. Η Ελλάδα θα υποφέρει επίσης από αυτό», ανέφερε ο Cavusoglu.

Καθημερινά, φαίνεται οτι το “μοτίβο” τούρκων αξιωματούχων είναι να προκαλούν προσπαθώντας να μειώσουν την Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία. Ίσως από την τόση προπαγάνδα και τα μονταρισμένα βιντεάκια, που προωθούν για “εσωτερική κατανάλωση” έχουν αρχίσει να τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Όσο και να προσπαθοιύν όμως με δηλώσεις και με “ταινιάκια” να πείσουν για το αντίθετο, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι εκεί να τους θυμίζουν ποιοι είναι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »