Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ από το Κίεβο
Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις κατά Ρωσίας. Mπορεί Τουρκία και Ρωσία να τα βρίσκουν σε ορισμένα ζητήματα, όμως το ζήτημα της Κριμαίας παραμένει ένα ”αγκάθι” στις μεταξύ τους σχέσεις.

Η Άγκυρα ενδιαφέρεται για την περιοχή, καθώς υπάρχουν χιλιάδες Τατάροι, οι οποίοι είναι πειθήνια όργανα της Τουρκίας.Τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία μετά από ένα δημοψήφισμα, με την πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσονήσου να είναι φυσικά Ρώσοι πολίτες.

Mην ξεχνάμε επίσης πως η Τουρκία έχει πουλήσει στην Ουκρανία Bayraktar, ενώ έχουν υπογράψει και άλλες αμυντικές συμφωνίες.

Βέβαια το σχέδιο της Άγκυρας είναι ξεκάθαρο. Ο Ερντογάν ενδιαφέρεται για το σχέδιο της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο ίδιος επιχειρεί να τοποθετήσει όλους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν στα γεωγραφικά σημεία όπου κάποτε βρισκόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, όπως για παράδειγμα οι Τάταροι της Κριμαίας, εξοργίζοντας την Μόσχα.

Ουκρανός Α/ΓΕΕΘΑ: “Με τα τουρκικά Bayraktar θα συντρίψουμε τους Ρώσους”
Οι δηλώσεις Ακάρ

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία και πριν λίγο είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran.

Στις δηλώσεις του ο Ακάρ ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, ενώ ανέφερε πως δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα για την Κριμαία και πως αυτό το κομμάτι εδάφους δεν ανήκει στη Ρωσία, αλλά στην Ουκρανία!

Μάλιστα ανέφερε πως η Άγκυρα κάνει ότι μπορεί για να αναγνωριστεί το ”δίκιο” της Ουκρανίας σε αυτό το ζήτημα!

Επίσης οι δύο άνδρες συζήτησαν για οικονομικά και στρατιωτικά θέματα και όπως φαίνεται έρχονται νέες συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Περιμένουμε την αντίδραση της Μόσχας μετά από τις τοποθετήσεις Ακάρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »