Ο Αλ Σίσι κάλεσε Γερμανούς για να δημιουργήσει ένα τρομερό πολεμικό ναυτικό κατά των δυνάμεων του Ερντογάν-Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα
Τρομερά σχέδια από πλευράς Αιγύπτου και κυρίως του προέδρου της για την δημιουργία ενός τρομερού πολεμικού ναυτικού με σκοπό να αντιπαρατεθεί στα αντίστοιχα τουρκικά σχέδια του Ερντογάν, που ονειρεύεται Οθωμανικά μεγαλεία και τοποθέτηση μελών της αδελφότητας στην κυβέρνηση του Καίρου, αλλά και του Λιβάνου και της Λιβύης.

Η Αιγυπτιακή Προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi συναντήθηκε με τον Peter Lorsen, ιδιοκτήτη και πρόεδρο της Γερμανικής Εταιρείας Lorsen για την κατασκευή πλοίων, (φρεγάτων και αντιτορπιλικών) με σκοπό ένα νέο σχέδιο για την δημιουργία υπερσύγχρονων μονάδων επιφανείας για την Αίγυπτο.

Ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπασάμ Ράντι, εξήγησε ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αιγύπτιος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Ahmed Khaled, όπου και συζήτησε τα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ της αιγυπτιακής τα πλευράς και της γερμανικής εταιρείας, η οποία έχει βαθιές εμπειρίες στον τομέα της κατασκευής πλοίων διαφόρων μοντέλων.

Η αιγυπτιακή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ζήτησε επιτακτικά την μεταφορά τεχνολογίας σε συνεργασία με τα αιγυπτιακά ναυπηγεία και εταιρείες, εκτός από την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση των δυνατοτήτων των στελεχών σε αυτούς τους τομείς, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και τις απαιτήσεις ποιότητας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα θα ωφελήσει γενικά το Αιγυπτιακό πολεμικό Ναυτικό σε συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής πολεμικών σκαφών στον κόσμο, η οποία διαθέτει 8 ναυπηγεία στη Γερμανία και στον υπόλοιπο κόσμο, και πρόσφατα κέρδισε συμβόλαιο για την κατασκευή αντιτορπιλικών ια το γερμανικό πολεμικό Ναυτικό με χωρητικότητα 11 χιλιάδων τόνων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με αυτήν τη γερμανική εταιρεία ενόψει της παγκόσμιας επαγγελματικής φήμης που απολαμβάνει στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Lorsen επαίνεσε την ασφάλεια, τη σταθερότητα της Αιγύπτου και τις πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για άμεσες επενδύσεις, ειδικά με τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Και οι προσπάθειες ανάπτυξης υποδομών που ανέλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Με λίγα και απλά λόγια, τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στα οποία θα ξεκινήσει έρευνες η Αίγυπτος, απαιτούν ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό πολεμικό ναυτικό, που θα διαθέτει σκάφη που θα κινούνται στις βαθιές περιοχές της Μεσογείου, ελέγχοντας και προστατεύοντας τα συμφέροντα της Αιγύπτου.

Ένα τέτοιο σχέδιο οφείλει να υλοποιήσει και η Ελλάδα, δοθείσης ευκαιρίας από οικονομικής άποψης, με την χρήση των ελληνικών ναυπηγείων που διαθέτουν τεράστια εμπειρία και γνώση όλα αυτά τα χρόνια.

Αν στην χώρα μας είχαμε τα στοιχειώδη κεφάλαια θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε το Εθνικό Πλοίο το οποίο είχε προταθεί εδώ και χρόνια στο ΠΝ, στο οποίο θα τοποθετούσαμε οπλικά και πυραυλικά συστήματα από ΗΠΑ/Ισραήλ, καθιστώντας την χώρα μας πρωτοπόρο στην περιοχή.

Οι κινήσεις σε αυτό το θέμα από Αίγυπτο, Τουρκία και Ισραήλ προμηνύουν ένα τεράστιο «ναυτικό πόλεμο» το επόμενο διάστημα με αφορμή τους αγωγούς και τα κοιτάσματα στην περιοχή, στο οποίο η χώρα μας οφείλει να πάρει μέρος με σύγχρονα συστήματα επιφανείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »