Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Συγγνώμη ζήτησαν πολλοί Αμερικανοί πολίτες με επιστολές τους στη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον για τα απρεπή σχόλια του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλέσει ως «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι Αμερικανοί έχουν στείλει επιστολές στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας τα προσβλητικά σχόλια του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τον ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τα χαρακτήρισαν ως «επαίσχυντα» και «χυδαία», προσθέτοντας ότι δεν θέλουν οι Ρώσοι να αισθάνονται ότι μιλούσε εξ ονόματος ολόκληρου του έθνους.

ΗΠΑ: Οι κατά συρροή δολοφόνοι καλό είναι να σιωπούν

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη (16/03) στο ABC News, αποκάλεσε ως «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τόνισε πως η Ρωσία «θα πληρώσει το τίμημα» για την υποτιθέμενη ανάμειξή της στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Έτσι, την επόμενη ημέρα, η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, για διαβουλεύσεις αναφορικά με το μέλλον των διμερών σχέσεων και εκείνος έφτασε στη Μόσχα την Κυριακή (21/03).

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε στα σχόλια του Τζο Μπάιντεν, την Πέμπτη (18/03), ευχόμενος στον ηγέτη των ΗΠΑ να έχει καλή υγεία και υποδηλώνοντας ότι οι άνθρωποι βλέπουν συχνά τα δικά τους χαρακτηριστικά σε άλλους.

Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του σε ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση την Παρασκευή (19/03) ή τη Δευτέρα (22/03), με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει την Παρασκευή (19/03) ότι σίγουρα θα μιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν «κάποια στιγμή».

Επιστολές από Αμερικανούς

Ως εκ τούτου, μετά την τοποθέτηση του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι έλαβε πολλές επιστολές από Αμερικανούς πολίτες που ζητούσαν συγγνώμη.

Μάλιστα, μερικές από αυτές έφτασαν στη διάθεση του Sputnik, όπως και μια επιστολή ενός 74χρονου βετεράνου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βετεράνος έγραψε μεταξύ άλλων:
«Αγαπητέ κ. Πρέσβη,

Ως πολίτης των ΗΠΑ λυπάμαι βαθιά με το σχόλιο του Μπάιντεν για τον Πούτιν. Ζητώ συγνώμη για την άθλια, ντροπιαστική και αβάσιμη παρατήρηση. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον κ. Πούτιν και ελπίζω να αποδεχτεί τις συγγνώμες πολλών από τους πολίτες των ΗΠΑ. Όπως είπε ο κ. Πούτιν, αυτή η χώρα είχε αιώνες κακής μεταχείρισης των πολιτών της. Στα 74 μου χρόνια, έχω δει πολλούς Προέδρους των ΗΠΑ και πολλούς Ρώσους ηγέτες στο αξίωμα. Προσωπικά, νομίζω ότι ο κ. Πούτιν είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, που είχατε στη ζωή μου. Παρακαλώ, μην θεωρήσετε τα σχόλια του Μπάιντεν ότι μιλούν από την καρδιά των ανθρώπων σε αυτήν τη χώρα.

Βαθιά συγγνώμη».

Μια άλλη επιστολή απευθύνεται σε όλο το έθνος της Ρωσίας.

«Ως Αμερικανός θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους μου και της οικογένειάς μου για την επαίσχυντη ασέβεια και συκοφαντία κατά του κ. Πούτιν από τον Πρόεδρό μας. Παρακαλώ, ξέρετε πολλοί Αμερικανοί θεωρούν αυτό το περιστατικό ως ντροπιαστικό. Αυτή δεν είναι μια επαφή που θα είχα κανονικά, αλλά ένιωθα ότι απαιτείται ως ζήτημα τιμής και σεβασμού».

Ακόμα, στην ίδια επιστολή συμπεριλαμβανόταν και μια συγγνώμη προς το ρωσικό έθνος.

«Πιστεύω πραγματικά ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ένας εξαιρετικός και έντιμος ηγέτης ενός μεγάλου έθνους. Αφού άκουσα πολλές από τις ομιλίες του, εντυπωσιάζομαι από τη διάνοια του, τη μεγάλη του γνώση και τις διορατικές απόψεις του. Με συγκινεί, επίσης, η υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ένας άλλος Αμερικανός έστειλε επιστολή προσωπικά στον πρέσβη Ανατόλι Αντόνοφ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η μη φιλική παρατήρηση του Μπάιντεν δεν θα επηρέαζε τη διπλωματία μεταξύ των ανθρώπων.

«Να είστε βέβαιοι ότι ο ρωσικός λαός και η χώρα έχουν πολλούς φίλους στις ΗΠΑ. Βοηθήσατε να προαχθεί από την εξωστρέφεια και τη διαθεσιμότητά σας να επισκεφθείτε πολλά μέρη της χώρας και μιλώντας ενώπιον πολλών ομάδων. Ελπίζω ότι η προσέγγισή σας θα είναι να συνεχίσετε να διατηρείτε ανοιχτά τους διαύλους και να ενθαρρύνετε τις επαφές μεταξύ ανθρώπων σε υποεθνικό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο Ανατόλι Αντόνοφ εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στους πολίτες των ΗΠΑ που αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να γράψουν στην πρεσβεία για τις «νοσηρές» δηλώσεις σχετικά με τη Ρωσία.

Μάλιστα, ο διπλωμάτης σημείωσε ότι «συγκλονίστηκε βαθιά από το νοιάξιμο και την ενεργό θέση των απλών Αμερικανών» που κατανοούν την ανάγκη για αμοιβαία σεβασμό του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »