Για το αμέσως επόμενο διάστημα, κατά το οποίο οι ΗΠΑ θα «υπομείνουν την κορύφωση της πανδημίας» μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού ο Ντόναλντ Τραμπ, επαναλαμβάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τις δυσοίωνες προβλέψεις -βάσει των μοντέλων- για τους Αμερικανούς. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε επίσης ότι βλέπει να «εξομαλύνεται» η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μόλυνσης και των θανάτων στη χώρα του. Στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που δοκιμάζεται πιο σκληρά από την πανδημία, ανακοινώθηκε χθες Κυριακή ότι — για πρώτη φορά την τελευταία εβδομάδα — οι θάνατοι μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγουμένη, μολαταύτα άλλοι σχεδόν 600 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 7.300 νέα κρούσματα μόλυνσης.«Ίσως αυτός να είναι καλός οιωνός», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη μείωση των θανάτων.

«Οι μαχητές σε αυτή τη μάχη της ζωής και θανάτου είναι οι εκπληκτικοί μας γιατροί και το νοσοκομειακό προσωπικό, καθώς και οι εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι στην πρώτη γραμμή βρίσκονται και οι αστυνομικοί, οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά και δεν τους βλέπουν οι οικογένειές τους.

Ο Ντόναλντ Τραμνπ αναφέρθηκε στην τιτάνια προσπάθεια που διεξάγεται σε όλον τον κόσμο για τη δημιουργία ενός εμβολίου, μιλώντας για πρώτη φορά για διεθνήν συνεργασία, ενώ σαφώς πιο χαμηλών τόνων, μετά τις τραγικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την πλήρη διάψευση των αρχικών του εκτιμήσεων και ιδεών για την εξάπλωση της πανδημίας, ευχήθηκε να βρεθεί μία θεραπεία, ακόμα και αν βρεθεί σε άλλη χώρα.

Ζήτησε, μάλιστα, σε ένα αγωνιώδες μήνυμά του, από τους Αμερικανούς, να προσευχηθούν για τους εργαζόμενους στην παροχή υγείας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που εισήχθη σε νοσοκομείο χθες Κυριακή όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να περάσει τη νύχτα, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »