Όσα είπε για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν
Η οργάνωση της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν υπονόμευσε τον σεβασμό προς τις ΗΠΑ, αυτό υποστήριξε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο One America News, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε αποχωρήσει με υπερηφάνεια, σώζοντας ζωές».

Ακόμα, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «ηλίθιους» εκείνους που αποτελούν τη νυν κυβέρνηση της χώρας και πρόσθεσε πως είναι υπεύθυνη ώστε να παραδώσει στους Ταλιμπάν μια λίστα με όλους τους Αμερικανούς πολίτες στο Αφγανιστάν.

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε: «Κανείς δεν μας σέβεται πια, ακόμα και εκείνοι που μας σέβονταν. Μας κυβερνούν βλάκες».

Το χρονικό

Στις αρχές Αυγούστου, με φόντο την αμερικανική ανακοίνωση αποχώρησης των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν ενέτειναν την επίθεσή τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Έτσι, οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου και ανέλαβαν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου και, την επομένη, ανακοίνωσαν ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν τελείωσε και ότι η μορφή διακυβέρνησης στη χώρα θα ξεκαθαρίσει στο εγγύς μέλλον.

Ο αμερικανικός στρατός και οι διπλωμάτες σχεδίαζαν να ολοκληρώσουν την οργανωμένη αποχώρησή τους και να εγκαταλείψουν τη χώρα έως τις 31 Αυγούστου, αλλά υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να βοηθούν τους αλλοδαπούς και τους ντόπιους που κινδυνεύουν και επιθυμούν να φύγουν αργότερα.

Παρ’ όλα αυτά, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε στις 30 Αυγούστου όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »